Terug 31 juli 2016

KV Mechelen - Club Brugge: Randnieuws

Ook dit seizoen mag u na elke competitiewedstrijd vijf weetjes verwachten in de rand van de wedstrijd.

De stadionomroeper van de week

De stadionomroeper van afgelopen vrijdag mocht al eens warm draaien tijdens de KVM-fandag. Maar meer dan 15 000 supporters verwelkomen in het vernieuwde AFAS-stadion was toch andere koek. De man hield echter het hoofd koel en had zelfs tijd voor een woordspeling: “met het nummer 99, onze Franse chocolatier, Nicolas Verdier”.

stadionomroeper

De prematchshow van de week

Mark Uytterhoeven haalde tijdens zijn voorprogramma ook zijn collega uit Brugge, Leo Van der Elst, voor de lens. Leo Van der Elst, die zelf de voorbeschouwingen op Club tv verzorgt, mocht ook enkele interviews doen. Mark Uytterhoeven kreeg langs Mechelse zijde het bezoek van Philippe Albert, Joos Valgaeren, Jos Volders en Koen Sanders. Benieuwd welke oude bekenden er binnen twee weken hun opwachting maken.

Van carrièreswitch van de week

Het was een race tegen de tijd om het AFAS-stadion klaar te maken voor de competitieopener tegen landskampioen Club Brugge. Alle medewerkers werden ingezet om de supporters en businesspartners op een goede manier te kunnen ontvangen. Aangezien het stadion nog niet tot in de puntjes was afgewerkt, werd de outfit van de obers ook aangepast aan de omstandigheden. Een actie die de businesspartners wel wisten te appreciëren.

bouwvakker

Het record van de week (of toch niet?)

15 136 supporters tekenden vrijdagavond present in het AFAS-stadion. Een record voor KV Mechelen leek een feit. Al berichtte een krant dat we ooit 17 000 supporters mochten verwelkomen in het verleden tegen RSC Anderlecht. Of dit effectief waar is, laten we in het midden. Wanneer we nog verder in het verleden gaan, komen we terecht op 15 mei 1967 voor de halve finale van de beker van België tegen RSC Anderlecht. Er werden toen 22 000 tickets verkocht, terwijl er maar plaats was voor 18 000 mensen. Een voetbalwet? Dat bestond toen nog niet.

Geen 22 000 toeschouwers, maar iets meer dan 15 000 die de confrontatie met de landskampioen mochten aanschouwen. Hoewel de wisselwerking tussen de grote staantribunes nog wat stroef liep, galmden de gezangen bij momenten stevig door het stadion. Het hoogtepunt was bij aanvang van de partij. Een beeld zegt meer dan duizend woorden…

AFAS Stadion (Achter de Kazerne) KVM - Club Brugge

De Brugse recordhouders van de week

Kapitein Timmy Simons en coach Michel Preud’homme beleefden vrijdagavond een speciale avond. Zo stond Simons aan de aftrap van zijn 600e voetbalwedstrijd op het hoogste niveau (64 wedstrijden voor KFC Lommel SK, 158 keer voor PSV Eindhoven (Ned), 102 keer voor FC Nürnberg en 276 keer bij Club Brugge KV). Coach Michel Preud’homme coachte zijn 300e wedstrijd in de Belgische hoogste klasse. De succestrainer heeft 114 wedstrijden op de teller bij R. Standard de Liège, 73 bij KAA Gent en 113 bij Club.