Terug 2 oktober 2016

KRC Genk - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

KV Mechelen beleefde een moeilijke en frustrerende avond in Genk. Een verrassende opstelling van Ferrera zorgde voor een snelle 0-1 via Verdier, maar toen Rits even later de bal met arm op de lijn tegenhield, mocht Paulussen gaan douchen en Karelis de gelijkmaker binnentrappen. Kolovos versierde nog voor de pauze dé kans op de 1-2, maar het was Bailey die vlak na de rust de winning-goal nette.

 

Moris moest meteen aan de bak op schoten van de bedrijvige Karelis, maar het was wel KV Mechelen dat de score opende na nog geen tien minuten. Paulussen – in een verrassende spelbezetting op het middenveld geposteerd – recupereerde een balletje dat via Matthys bij Verdier belandde. Die aarzelde niet en keilde van dichtbij het leer tegen de touwen.

 

Rood geknoei

Twintig minuten ver hingen de bordjes alweer in evenwicht na een fel gecontesteerde beslissing van het scheidsrechterlijk kwartet. Eerst aarzelde Moris bij het uitkomen, redde Cocalic – met het hoofd – en Rits – met de arm – op de lijn een poging van Susic Tino.

Na minutenlang overleg tussen lijnrechter, vierde official en hoofdref Wouters kreeg Paulussen het rode karton onder zijn neus geduwd. Karelis liet de hele heisa aan zich voorbij gaan en legde de strafschop netjes binnen.

foto2

Bizot redt 1-2

Malinwa reageerde furieus en versierde zowaar met tien man dé kans op de 1-2. Kolovos kon bijna profiteren van een missertje van Colley, maar Genk-goalie Bizot redde met een ultieme voetreflex. Het tactische plannetje van Ferrera – Paulussen, Rits en De Witte op het middenveld, Matthys en Schouterden op de backs – viel plots in het water, maar KVM hield tot aan de rust vlotjes stand.

 

 

foto3

 

Snelle goal van Bailey doet KVM de das om

Na de rust zag Moris zich al snel geklopt toen Bailey met een gelukje via Samatta en Cocalic kon scoren. De druk op de Mechelse defensie verhoogde en Colley had de 3-1 aan de voet, maar mikte pal op Moris.

 

De thuisploeg behield de controle over de wedstrijd, maar toonde verder bitter weinig. KVM probeerde met Veselinovic in punt nog een slotoffensiefje op te zetten. Op een knal van Verdier en een poging van Rits na konden de bezoekers niets meer inbrengen. En zo sloten de Maneblussers puntenloos een frustrerende Limburgse voetbalavond af.

 

Wedstrijddigest:

KRC Genk: Bizot, Brabec, Bojan, Colley, Karelis (79’ Kumordzi), Susic Tino (46’ Samatta), Buffel, Pozuelo, Ndidi, Bailey (85’ Trossard), Castagne

KV Mechelen: Moris, De Witte, Vitas, Matthys, Croizet (76’ Veselinovic), Rits (84′ El Messaoudi), Cocalic, Kolovos (67’ Claes), Paulussen, Schouterden, Verdier

 

 

Doelpunten: 10’ Verdier (0-1), 21’ Karelis (pen, 1-1), 52’ Bailey (2-1)

Gele kaarten: 6’ Brabec, 30’ Verdier, 32’ Croizet, 89’ El Messaoudi

Rode kaarten: 20’ Paulussen

Scheidsrechters: Wouters, Hermans, Dens en Smet

Toeschouwers: