Terug 28 juli 2016

KV Mechelen - Club Brugge: “100 miljoen procent zeker dat fans verschil zullen maken”

Morgen is het zover. Dan zijn alle ogen van voetbalminnend België gericht op het vernieuwde AFAS Stadion de competitieopener KV Mechelen-Club Brugge. “Alles is aanwezig om er een warme avond van te maken”, beseft ook trainer Jankovic. “We zullen met het hart spelen”, vult Zeljco Filipovic aan.

 

Meer volk dan gewoonlijk op de traditionele persconferentie van Aleksandar Jankovic, een dag voor de wedstrijd. De coach van Malinwa begon dan ook met een kwinkslag. “De ambitie voor dit jaar? Dat jullie hier ook met zoveel zijn als het niet tegen Brugge is.” Jankovic is meer dan klaar voor de openingsmatch, en hij niet alleen.

“Iedereen is enorm hongerig. Het stadion is klaar, iedereen is fit, we verwachten 14.000 à 15.000 supporters én we spelen tegen de kampioen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een warme avond van te maken.”

 

“Club in vorm”

De opdracht is evenwel verre van simpel, met uittredend kampioen Club Brugge als tegenstander. “Ze speelden indrukwekkend tegen Standard, met een zeer goede Izquierdo. Ik heb veel respect voor Club en Michel Preud’homme, maar enkel voor de match. Tijdens de match zullen wij geen respect hebben, dan focussen we op onszelf.”

“We spelen voor het eerst in het nieuwe stadion. Dat zal veel emoties met zich meebrengen, het wordt zaak om die onder controle te houden. Ik ben 100 miljoen procent zeker dat het publiek het verschil zal maken.”

 

 

Voorbeschouwende analyses voor veel pers. Het begint te kriebelen voor #kvmclu #competieopener

A photo posted by KV Mechelen (@kvmechelen) on

 

“Vereerd met nieuw contract”

Vanmorgen raakte bekend dat Jankovic, net als assistent-coach Tom Caluwé, zijn contract verlengd heeft. De Serviër is nu tot 2018 verbonden aan KVM.

“Een nieuw contract was nooit een obsessie, maar ik ben wel vereerd dat het bestuur denkt dat ik de goede persoon ben om dit project verder te zetten. Het codewoord is vertrouwen. Dat voel ik, zowel vanuit het bestuur als de spelersgroep.”

 

Ook de spelers zijn er klaar voor: