Terug 2 oktober 2016

KRC Genk - KV Mechelen: Trainersbabbel

“Ik ben fier op wat mijn spelers gepresteerd hebben, ook al hebben we verloren.” Yannick Ferrera toonde zich ook “een beetje boos” na de tumultueuze wedstrijd in Genk.

Ferrera: “We startten zeer goed, scoorden snel en stonden heel goed in positie. Genk vond nauwelijks oplossingen op onze organisatie. Maar dan komt die fase na twintig minuten waarin we rood en een strafschop pakken.”

 

Een veelbesproken fase. Eentje waar ook Yannick Ferrera niet mee kon lachen.

“Eerst en vooral is het moeilijk om te zeggen dat het hands is en vervolgens is het nog een verkeerde speler die weggestuurd wordt. Daar word ik een beetje boos, nee, ik lieg, heel kwaad, van. Zeker omdat er bij de tegengoal een duwfout op Kolovos wordt gemaakt. Dat zijn twee cruciale, genomen en niet-genomen, beslissingen in ons nadeel. Nu goed, dat moeten we accepteren.”

 

De Malinwa-coach hinkte dan ook op twee gedachten.

“Enerzijds ben ik fier op wat mijn spelers gepresteerd hebben, ook al hebben we verloren. We toonden veel discipline, werkten hard. Anderzijds ben ik kwaad. We waren zeker niet slecht vandaag. Na de 2-1 kregen we het moeilijk en had Genk de 3, 4, 5-1 kunnen maken. We probeerden nog om de gelijkmaker te zoeken, maar we creëerden te weinig kansen. Nu, als we verder werken op wat we vandaag getoond hebben dan ben ik er zeker van dat dit in de toekomst goed komt.”