Terug 2 oktober 2016

KRC Genk - KV Mechelen: Reacties

Na de wedstrijd werd er stevig nagekaart over dé fase van de avond (en ook een beetje over de match zelf ).

De pechvogel van de avond was ongetwijfeld Laurens Paulussen. Hij mocht zich vroegtijdig gaan douchen voor een fase waar hij niets mee te maken had.
Paulussen: “De beelden spreken voor zich. Ik zei nog eerlijk tegen de scheids dat ik het écht niet was, maar het mocht niet baten. Ik ben nochtans echt niet de persoon om iets te ontkennen wat ik wel gedaan heb. Het was de eerste keer dat ik rechtstreeks rood kreeg en dan nog op deze manier… Het was ongetwijfeld het meest bizarre moment in mijn carrière. Mats verwijt ik niks. Hij is niet in de fout gegaan.”

De ‘echte Mats Rits’ deed ook zijn verhaal.
Rits: “Wat kan ik zeggen? De beelden waren duidelijk, het was ik. Tijdens de rust kwam de scheids naar mij en zei hij dat ik eerlijk had moeten zijn. Na de wedstrijd kwam hij vertellen dat hij de beelden had gezien en dat het duidelijk penalty was. Dan vraag ik me toch af welke beelden hij gezien heeft want ik heb ook beelden gezien en daarop was te zien dat ik de bal op mijn borst kreeg en dat het geen strafschop was. We zaten nochtans goed in de match en ons tactisch plan klopte, maar door die ene fase viel alles in het water.”

Nils Schouterden baalde ook als een stekker.
Schouterden: “Sja… Zelfs met tien tegen vijftien had ik het gevoel dat er meer in zat vanavond. We begonnen uitstekend, we stonden goed en kwamen snel op voorsprong. Alles verliep zoals gepland. Dan krijgt Mats die bal al dan niet tegen zijn arm en wat nadien gebeurt is gewoonweg onbegrijpelijk!”

Tim Matthys stond op de eerste rij tijdens de betwiste fase.
Matthys: “Ik stond er inderdaad met mijn neus bovenop. Het was al dan niet hands, het hele stadion staat op de banken en de ref raakte in paniek. De vierde scheids had niks gezien en toen ging Wouters iedereen raadplegen en vroeg hij via zijn oortje zelfs: “Heb je de beelden al gezien?” Tijdens de rust zei hij dat hij duidelijk gezien had dat het hands was, maar dat beweerde hij enkel om zichzelf in te dekken want als hij het duidelijk gezien had, was er geen overleg van 5 minuten nodig geweest. Het is gewoon echt jammer dat zo een fase een hele match hypothekeert.”