Terug 25 november 2016

Club Brugge - KV Mechelen: Trainersbabbel

Demonstratievoetbal van Club Brugge in de tweede helft. Veel meer viel er over deze match niet te zeggen. Yannick Ferrera was dan ook weinig van zeg na de wedstrijd.
“Allereerst, mijn felicitaties aan Club Brugge voor hun demonstratievoetbal in de tweede helft.”
“Als je op voorhand de statistieken bekeek, leek het voor ons onmogelijk om te winnen. Ik heb geprobeerd om iets nieuw te brengen. De bedoeling was om bij het begin van de match hoge druk te zetten zodat het voor hen moeilijk was om het matchritme te vinden. En ik denk dat we over de eerste vijfendertig minuten tevreden mogen zijn. Dat Brugge daar dan op voorsprong komt is zeer jammer.”
dsc_1558_klein
“Bij het begin van de tweede helft valt al snel de 2-0. We reageren goed en maken snel de aansluitingstreffer, maar de 3-1 valt veel te gemakkelijk. Dan krijg je als team nog de kans om opnieuw te kunnen aansluiten met die penalty. Vanaf het moment dat we de penalty misten ging het bergaf. We konden geen druk meer zetten waardoor Club Brugge te veel vrijheid kreeg en te gemakkelijk kon scoren. Ik draag deels ook verantwoordelijkheid in dit verlies door de gok die ik waagde voor de wedstrijd.”
“Of het een bewuste keuze was om Verdier en Croizet op de bank te laten starten? Yohan was al twijfelachtig voor Standard. Met drie wedstrijden op twee weken tijd wou ik geen risico nemen. Vermits ik wou starten met hoge druk leek het mij logischer om met Veselinovic te beginnen . Hij kan toch iets meer druk zetten dan Verdier. Nicolas zou Club dan pijn kunnen doen in het laatste deel van de wedstrijd.