Terug 28 november 2016

Club Brugge - KV Mechelen: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. De betrouwbare vriend van de week
Toen het vorige week op Studio Brussel over Club-Malinwa ging, zei Otto-Jan Ham het volgende tegen een Clubsupporter: “Ik ben vrij goed bevriend met Mark Uytterhoeven. Ik mag van hem niks slechts zeggen over KV Mechelen!”

2. Het exotische bezoek van de week
Afgelopen woensdag streek er een Chinese delegatie neer met zeven coaches uit eerste en tweede klasse. Samen met een tolk en de assistent van Guy Van Puyvelde kwamen ze kennis maken met het reilen en zeilen van een Europese club. Het gezelschap werd verwelkomd door de voorzitter en Fi Vanhoof, kreeg een echte Belgische lunch voorgeschoteld, woonde een training bij en kreeg tekst en uitleg van coach Ferrera en Dennis Henderickx van de jeugdopleiding. Een rondleiding in het vernieuwde stadion stond uiteraard ook op het programma.
img_5297

3. Het record van de week
De zware nederlaag van KVM was één van de aanleidingen voor het vestigen van een nieuw record. Sinds de invoering van de play-offs werd er nog nooit 36 keer gescoord op een speeldag. De 6-1 was pijnlijk, maar je had ook supporter van Genk of Moeskroen kunnen zijn…

4. De oproep van de week
Op de sociale media van Blauwzwart riep men op om je gevoel na een 6-1 uit te drukken met een GIF. Wij dachten dat deze wel toepasselijk zou zijn:

5. De gemiste kans van de week
De penaltymisser van Dalibor Veselinovic was een mogelijke kanshebber, maar we kozen een andere gemiste kans. De videoref was aanwezig, jammer genoeg kon Malinwa er nog geen beroep op doen bij de penaltyschwalbe van Izquierdo. Gemiste kans dus!