Terug 15 april 2017

Waasland-Beveren - KV Mechelen: 1-2

KVM won op het veld van Waasland-Beveren met 1-2. Vitas en Jaadi maakten de Mechelse doelpunten.   Malinwa kwam op de Freethiel verrassend genoeg zonder aanvallers aan de aftrap. Verdier, Jaadi en Peffer bleven op de bank, Osaguona haalde de selectie niet eens. Leal, Rits, Claes en Croizet moesten vanuit het middenveld voor diepgang zorgen, al kwam dat er in de eerste helft nauwelijks uit.

Vitas vanop de stip

KVM vond nochtans snel de weg naar de netten. Leal nam de bal met de borst aan, maar kreeg een zetje: scheidsrechter Geldhof wees naar de penaltystip. Vitas zette de strafschop netjes om. Na het openingskwartier viel er nauwelijks iets te beleven. De bezoekers misten snelheid en aanvalsdrang om de thuisdefensie te ontgrendelen, de thuisploeg ontbrak precisie in de zestienmeter. Vlak voor het halfuur was Waasland-Beveren wel aartsgevaarlijk. Seck buitte bijna een missertje van Vanlerberghe uit. Coosemans zag het leer via het been van Cocalic overzoeven. Waasland bleef de beste combinaties op de mat leggen zonder Coosemans echt op de proef te stellen.

 

Waasland-Beveren het gevaarlijkst

Vlak voor rust staken de troepen van trainer Janevski een tandje bij. Jens Cools kon ongehinderd uithalen in het strafschopgebied en bracht de gelijkmaker op het bord. Even later had de 2-1 zelfs tegen de touwen gemoeten, maar Gano faalde onbegrijpelijk. Cobbaut redde op de lijn. En KVM? Dat zorgde slechts voor één uitgespeelde kans in de eerste vijfenveertig minuten: Croizet reageerde meteen na de 1-1, zijn puntbal belandde recht op doelman Goblet.  

Eindelijk snelheid

Beide coaches grepen bij de rust in: zo wisselde Ferrera Filipovic voor Jaadi, bij Beveren moest Myny naar de kant voor Boljevic. Dat zorgde meteen voor animo: Boljevic draaide het leer voorbij de verste paal, Jaadi scoorde meteen. Na een snelle actie tussen Claes en Rits mikte Jaadi alleen voor Goblet via de paal tegen de netten. De partij leek wat meer vaart te krijgen en bijna was Jaadi daar met zijn tweede goal van de avond. Goblet kon nog net een mistasten van zijn defensie rechtzetten.

Waasland weer aan zet

De pas ingevallen Dhondt reageerde aan de overzijde, Coosemans redde echter fraai. Diezelfde Dhondt dook wat later opnieuw op aan de kooi van Coosemans, dit keer voorkwam een Mechels been de gelijkmaker. Boljevic knalde de rebound ver over.

Slot voor KVM

Malinwa liet zich net als in de eerste helft weer op eigen helft zetten en als het dan toch eens een aanval in elkaar leek te knutselen, sprong het onzorgvuldig om met de geboden ruimte. Tien minuten voor het einde versierde de ook al ingevallen Verdier een mooie kans, Goblet hield met een reflex de knal uit zijn doel.  

 

KVM hield vervolgens de partij stevig in handen en kampeerde tot in de slotminuten op de thuishelft. Camacho kreeg nog rood voor een stevige tackle op Rits en een vrijetrap van Vitas strandde nog naast. Volgende week zaterdag wacht Ferrera en co een duel met Standard.

 

Wedstrijddigest:

Waasland-Beveren: Goblet, Demir, Gano (77’ Cerigioni), Langil, Michel, Seck (65’ Dhondt), Jans, Caufriez, Cools, Myny (46’ Boljevic), Camacho

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, Vitas, Leal (78’ Verdier), Croizet (68’ Schouterden), Rits, Cocalic, Cobbaut, Vanlerberghe, Filipovic (46’ Jaadi), Claes

Doelpunten: 6’ Vitas (pen, 0-1), 41’ Cools (1-1), 54‘ Jaadi (1-2)

Gele kaarten: 14’ Camacho, 64’ Jans, 80’ Paulussen, 84’ Vanlerberghe, 86’ Boljevic, 90’ Cools

Rode kaarten: 91’ Camacho

Scheidsrechters: Geldhof, Dhondt, Vanpucke, D’hondt