Terug 15 april 2017

Waasland-Beveren - KV Mechelen: Reacties

“We pakken drie punten en doen daarmee wat we moeten doen. Tegen Standard moeten we nu ons killerinstinct laten zien.” Uros Vitas scoorde opnieuw, maar was vooral tevreden met de zege.

 

Vitas: “We wisten dat deze wedstrijd niet simpel zou zijn. Je speelt in een bijna leeg stadion, op een droog veld en tegen een tegenstander die niets te winnen of te verliezen heeft. We hadden de partij onder controle, alleen vijftien minuten voor en na de rust deden we onze job niet. Als je van 12.000 supporters tegen Lierse komt en dan plots hier moet spelen, dan riskeer je je focus te verliezen en “lazy” te worden. Gelukkig deden we de wedstrijd op het einde dood zoals het hoorde.”

 

Yannick Ferrera startte met een elftal zonder spitsen. Een aanpassing?
Vitas: “Toch wel. Nu, iedereen in dit team kan scoren. Doel was om veel en snel te infiltreren tussen de linies. Dat liep vrij vlot. En als je de match wint, dan heb je altijd gelijk hé. (lacht)”
Jaadi: “We hebben er de hele week op getraind. Idee was om als valse negen te blijven hangen en veel ruimte voor infiltratie vanuit het middenveld te laten.”

 

En het was een niet-spits die de score opende: opnieuw Uros Vitas. Straks wordt hij nog topschutter van KVM.
Vitas: “Ik hoop voor onze spitsen van niet. (lacht) Gelukkig scoorde Jaadi wél.”
Jaadi: “Het is fijn om te kunnen spelen. Elk speelmoment probeer ik mijn kans te grijpen. En als je dan nog kan scoren: geweldig.”

Achterin hield Malinwa het behoorlijk goed gesloten. Ook al drong Waasland-Beveren enkele momenten aan.
Cobbaut: “We kregen het soms wat moeilijker, maar algemeen ben ik toch tevreden. Uiteindelijk telt wat na negentig minuten op het bord staat. We pakken een zes op negen en kunnen nu thuis aan de bak tegen Standard.”

 

Als KVM die partij wint, is het wellicht over en out voor de Luikenaars in play-off 2.
Vitas: “Ach, het is en blijft Standard hé. We zullen top moeten zijn om hen van een zege af te houden. Tegen Union hadden ze de partij helemaal onder controle, maar kenden ze pech in het slot. Tegen Standard zullen we nu ons killerinstinct moeten laten zien. Hopelijk nemen zij geen revanche voor de miserie en pech ze tot nu toe gekend hebben.”
Jaadi: “Het wordt alleszins een leuke match. Ik heb er lang gespeeld en ken nog spelers zoals Enoh en Cissé. Hopelijk kan ik zelf mijn steentje bijdragen aan een nieuwe overwinning.”