Terug 23 september 2016

Stadionvernieuwing gaat verder

Morgen staat er weer een thuiswedstrijd op het programma in deze “Engelse” week vol voetbal. En dat betekent ook weer veel volk in het vernieuwde AFAS Stadion dat de komende weken en maanden verder verbouwd en ingericht wordt. We maakten alvast een stand van zaken op.

 

Hard werken blijft de leuze in het AFAS Stadion: zo werd eind juli de ruwbouwfase van de tribune achter het doel opgeleverd, maar blijft het met alle clubmedewerkers en leveranciers nu naarstig doorwerken aan de invulling.

“Het belangrijkste daarbij is het sanitair klaarkrijgen op de bovenste verdieping van de tribune achter het doel”, zo zegt algemeen directeur Marc Faes. “Heel wat leveranciers zijn hierbij betrokken, maar we hopen dit af te hebben tegen de volgende thuismatch tegen KV Oostende.”

Wie houdt van het strandgevoel onder de stadionbocht, kan er zaterdagavond nog van genieten, want nadien verdwijnt het zand onherroepelijk en wordt alles geasfalteerd.

stadion bocht achterzijdeWork in progress

 

Op een goed jaar tijd heeft Malinwa twee nieuwe tribunes opgetrokken. Wie denkt dat het werk nu af is, vergist zich. “Het begint nu pas”, zegt Faes. “De invulling en exploitatie van alle ruimtes – crèche, fitness, brasserie, eventzalen, kantoren – is opgestart, maar dat vraagt natuurlijk even. Het hele AFAS Stadion wordt helemaal anders ingevuld en dat kunnen we niet anders doen dan stapje per stapje. Proberen, leren en weer bijsturen.”

 

De geluidsinstallatie is daarvan een euh, sprekend voorbeeld. “We investeerden hierin voor de nieuwe tribunes, maar voor de hoofdtribune wachten we tot bij de vernieuwing. Dat betekent twee geluidssystemen die we op elkaar moeten afstemmen tijdens de match. Samen met de leverancier gaan we dit trouwens tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem opnieuw in detail analyseren.”

Verder zal er ook snel Wifi voorzien worden in de familietribune en de skyboxen. Enkele alpinisten hingen onlangs de antennes al aan de tribunedaken.

 

Dankjewel

En ook met bouwen stopt Malinwa niet. Voor de hoek tussen de hoofdtribune en de nieuwe tribune achter het doel worden de laatste plannen verfijnd voor er daar een persruimte en bestuurslokaal zal verrijzen.

 

“We zijn echt wel een huzarenstukje aan het realiseren, maar we zijn er nog niet. Daarom mogen we ook wel eens een gemeende dankjewel zeggen voor alle begrip tijdens de verbouwingen. Bij deze: merci”, aldus nog Faes. Alle feedback is steeds welkom bij het Supportersorgaan Malinwa.

 

Bekijk hier enkele foto’s van de laatste werken

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank