Terug 27 januari 2017

Zulte Waregem II – KVM II: 0-1

De beloften misten play-off 1 dit seizoen op basis van het doelpuntensaldo. Tegen Zulte Waregem kregen een aantal jonge jongens hun kans.

 

DOELGEVAAR

KV Mechelen begon voortvarend en had reeds binnen het kwartier al op voorsprong moeten staan. Het doelgevaar was er, de afwerking niet. Na die goede openingsfase, boette KVM aan kwaliteit in. Niet in het spelbeeld, wel qua doelgevaar. Op het halfuur moest Swolfs een eerste redding verrichten.

Hij tikte een vrije trap via de deklat over het doel.

 

De Mechelse beloften schoten wakker, en probeerden opnieuw aanvallender te spelen. Demirel werd met de bal aan de voet aangelopen in de grote rechthoek. De Witte zette de strafschop feilloos om.

 

Net voor de rust had Ahrry de wedstrijd al in een definitieve plooi moeten leggen. Wilms speelde hem aan op de kleine backlijn, maar Ahrry liet miste onbegrijpelijk.

 

ONNODIG SPANNEND

Na de rust beheersten de Mechelse beloften de partij, maar ook nu toonden ze onvoldoende kwaliteit in de zone van de waarheid. De wedstrijd bleef onnodig spannend. Swolfs moest zo op het einde nog een keer alles uit de kast halen om de winst veilig te stellen.

 

Wedstrijddigest:

Doelpunten: 37’ 0-1 De Witte

 

KV Mechelen: Swolfs, Demirel, Smolders, De Witte (60’ Avetisov), Van Remoortel, Augustijns, Wilms (76’ Vereeck), Callebaut, Ahrry, Benelhadi en Muala (80’ Bolingoli)