Terug 18 maart 2017

Tim Matthys extra seizoen bij KVM

Tim Matthys zette zijn handtekening onder een contract voor een extra seizoen bij KV Mechelen.

Matthys had een overeenkomst tot het einde van dit seizoen, maar doet er nu een nieuw seizoen bij. Tijdens de reguliere competitie voetbalde de 33-jarige rechterflankspeler in 28 competitieduels en 2 bekermatchen mee. Hij scoorde hierin 3 keer en gaf 3 assists.

GENT, Jupiler Pro League, seizoen 2016 / 2017 , Belgisch voetbal, 12–03-2017, KAA Gent – KV Mechelen, Matthys Tim

 Tim, je tekende 3 seizoenen geleden voor 3 + 1 jaar. Dit extra jaar wordt nu gelicht. Tevreden?

Absoluut, ik voel me echt goed bij KV Mechelen en dan is het toch altijd spannend of dat extra jaar beloond wordt. De verlenging laat ook zien dat de club in mij gelooft en daar ben ik dan ook dankbaar voor.

Welke factoren maken dat je je hier thuis voelt?

Ik heb hier echt een thuisgevoel. Er hangt hier een familiale sfeer. Ik heb een goed contact met de supporters en alle medewerkers binnen de club. Er hangt hier echt een goede vibe en ben blij daar deel van uit te maken.

Je maakte een heel belangrijke doelpunt thuis tegen Anderlecht om toen nog op koers te blijven voor een plaats in de top 6.

Klopt, dit was een zeer emotioneel moment voor mij. Tot hiertoe mijn mooiste bij KV Mechelen. De supporters hier hopen al lang op een prijs, het deed deugd om die droom dan ook levend te houden op dat moment. Ik was vooral ook zeer blij dat ik onze supporters tevreden naar huis kon sturen die avond.

We grepen net naast de kwalificatie voor PO 1, hoe heb jij de wedstrijd op Gent beleefd?

Voor de wedstrijd had iedereen vertrouwen in een goede afloop als wisten we wel dat ons een zware taak te wachten stond. Het was een moeilijke wedstrijd en we waren een beetje overdonderd door het spel dat Gent op de mat bracht. Na de 3-0 was het vooral zaak alles achteraan dicht te houden en geen doelpunt meer te incasseren. Zo zou Genk op basis van het doelsaldo ons niet meer voorbijsteken in de rangschikking. Op een gegeven moment klonk er gejuich uit ons supportersvak en ieder van ons dacht dat Lokeren een doelpunt had gescoord. Dit bleek dus achteraf niet het geval. Uiteraard was de ontgoocheling zeer groot na het laatste fluitsignaal. We gaan nu keihard werken om een mooi resultaat neer te zetten in play-off 2.

Hoe zie jij je toekomst bij KV Mechelen, wat zijn je ambities met de club?

Ik ben nu volledig op KV Mechelen gefocust. Zoals ik al zei voel ik mij hier echt goed.

Volgend jaar ben ik 34. Ik denk nog niet aan stoppen, maar mijn carrière afsluiten bij deze club is zeker een mogelijkheid. Ook tegenover een andere functie binnen de club na mijn spelerscarrière, sta ik zeker niet weigerachtig.