Terug 8 mei 2017

KVM neemt Dimitris Kolovos definitief over van Olympiakos

Dimitris Kolovos blijft bij KV Mechelen en zette zijn handtekening onder een verbintenis voor 3 seizoenen. Ook met zijn huidige club, Olympiakos, kwam KVM tot een akkoord. “De steun die ik hier krijg, is overweldigend”, aldus de Griekse aanvaller.

 

Dimitris Kolovos werd sinds begin dit seizoen gehuurd van de Griekse eersteklasser Olympiakos. De Griek was niet meer weg te denken uit de Mechelse basiself en wordt nu overgenomen van Olympiakos. Hij speelde mee in 27 competitiematchen en 2 bekerduels. Hij scoorde daarin respectievelijk 5 en 1 keer.

Geblesseerd maar beloond

Kolovos herstelt momenteel van een operatie aan de kruisbanden. Midden februari scheurde hij de voorste kruisbanden van zijn rechterknie tijdens de thuiswedstrijd tegen Lokeren. Maar niemand in Mechelen die twijfelt dat de Griek snel weer de oude zal zijn. Wij vroegen Dimitris alvast even hoe hij zijn contractverlenging en revalidatie beleeft.

 

Gefeliciteerd, Dimitris!

Kolovos: “Dankjewel. Ik wil de club meteen ook bedanken dat ze altijd in mij geloofd hebben. De steun die ik hier krijg is overweldigend.”

 

Tegen Lokeren liep je een stevige blessure op. Ondertussen ben je geopereerd en volop aan het herstellen. Hoe loopt jouw revalidatie?

“Alles gaat stapje per stapje vooruit. Ik revalideer in Griekenland onder toezicht van dokter Declercq. Maar ik tel nu al af naar het moment dat ik opnieuw kan voetballen. Ik zal er alles aan doen om sterker terug te komen. Hopelijk sta ik eind augustus weer op het veld.”

 

Je kiest voor een avontuur bij KV Mechelen en verlaat zo Olympiakos. Waarom?

“Kijk, hier kan ik elke week in het team staan. De sfeer in het stadion en de passie die leeft bij de supporters is geweldig. Zij blijven in alle omstandigheden achter het team staan. We misten play-off 1 dit seizoen, maar we gaan er alles aan doen om volgend jaar een plek in de top zes te bemachtigen.”

 

Is play-off 1 spelen jouw ultieme doel?

“De kwalificatie voor play-off 1 is zeker een doel. Maar strijden om een Europees ticket of een beker zijn daar ook bij. Ik wil een prijs pakken met KV Mechelen.”

 

Je zal niet alleen voetballen in Mechelen, maar komt er nu ook wonen. Hoe verloopt de aanpassing van het zonnige Griekenland naar België?

“Mijn aanpassingsperiode heb ik ondertussen al achter de rug. Dat dankzij mijn ploegmakkers en de technische staf. Ik voel me ook onder de Belgische zon heel goed, anders had ik niet bijgetekend hé (glimlach). Het belangrijkst is dat ik kan doen wat ik het liefst doe: voetballen.”