Terug 29 mei 2017

Faycal Rherras naar KV Mechelen

Na heel wat contractverlengingen heeft Malinwa ook een nieuwe naam aan de spelerskern toegevoegd. Faycal Rherras (24) tekende vandaag een contract tot 2019. “Blij dat ik na een buitenlands avontuur voor zo’n mooie en legendarische club kan tekenen”, zegt de flankverdediger in een eerste reactie.

 

Faycal Rherras is een Marokkaans-Belgische verdediger die zowel op de links- als de rechtsback kan voetballen. Hij speelde eerder voor het Schotse Heart of Midlothian en bij STVV.

 

 

Rherras: “Blij dat ik voor zo’n mooie en legendarische club kan tekenen”

 

Welkom bij KV Mechelen, Rherras. Blij met je nieuwe contract?
“Jazeker, als je bij zo’n mooie club kan tekenen, dan ben je uiteraard een tevreden voetballer hé. Deze club heeft zowat de beste supporters in België en is in volle ontwikkeling. Fijn om daar deel van uit te maken.”

 

Waarom koos je voor Malinwa?
“Eerst en vooral omdat dit een zeer mooie club is. En ten tweede omdat ik opnieuw met Yannick Ferrera kan samenwerken. Ik ken hem nog van bij STVV. Hij staat altijd dichtbij zijn spelers. Ik kijk ernaar uit om weer onder hem te trainen.”

 

Je hebt er een avontuur in Schotland opzitten. Hoe was het daar?
“Het was een bijzonder leuke en avontuurlijke ervaring. In januari kwam er echter een nieuwe coach terwijl ik naar de Africa Cup trok. Hoe dan ook heb ik in Schotland een fijne tijd beleefd.”

 

Wat voor een type speler ben jij?
“Ik ben rechtsvoetig en kan zowel op de links- als de rechtsback spelen. In de jeugdreeksen voetbalde ik ook op de linker- of rechterflank op het middenveld.”

 

En dan nog een testje: wat weet je over KV Mechelen?
“Dat het een legendarische club is uiteraard! De supporters zijn hier geweldig. Het wordt uitkijken naar de thuiswedstrijden. Een kolkend stadion, dat wordt fijn om in te spelen.”