Terug 26 mei 2017

Elias Cobbaut verlengt contract

Malinwa gaat langer door met Elias Cobbaut (19). “Ik ben blij dat ik mijn familie trots kan maken”, zo zegt de jeugdspeler.

 

Elias Cobbaut kwam vorig seizoen bij de A-kern en voetbalde in 7 competitiewedstrijden en 10 play-offmatchen mee. De linksback tekende nu een contract tot 2021.

 

Cobbaut: “Van mij mag het nieuwe seizoen nu al starten”

 

Elias, proficiat met je nieuwe contract. Je doet er zowaar vier seizoenen bij!

“Ik ben zeer blij. Eerlijk, ik had het niet zo snel verwacht, want ik had nog een contract voor één seizoen. Het is echt leuk dat alles zo goed loopt. Ik wil ook de club bedanken voor het vertrouwen. Mijn familie trouwens ook. De hele familie Cobbaut leeft mee. Ik ben dan ook blij dat ik mijn familie kan trots maken.”

 

Had je twee jaar geleden durven denken dat je nu zou bijtekenen voor vier jaar?

“Daar had ik alleen maar van kunnen dromen. Ik speelde toen nog bij de beloften. Het toont aan dat je bij KV Mechelen als jeugdspeler kan doorstromen.”

 

Wat was voor jou het leukste moment afgelopen seizoen?

“Mijn allereerste invalbeurt thuis tegen Kortrijk. Dat was zeer spannend. Het stond toen nul-nul in de 85ste minuut. En daarnaast natuurlijk mijn eerste basisplaats, thuis tegen KV Oostende. Die momenten vergeet ik nooit.”

 

Je familie ademt Malinwa. Dat moet toch een kick geven, spelen in eerste klasse in je thuisstad?

“Mijn ouders, zus, broer, neef… ze zijn allemaal al jaren supporter van KV Mechelen. Toen mij pa zag dat ik goed kon voetballen heeft hij me meteen bij KV aangemeld. Hij geloofde heel hard in de jeugdwerking van de club. En zie, hier sta ik nu tussen de grote namen in de eerste ploeg.”

 

Wie is je grote voetbalvoorbeeld?

“Ronaldinho! De manier waarop hij met veel vreugde staat te voetballen… Heerlijk. Alles lijkt vanzelf te gaan. En op de linksback: Marcelo en Alaba. Hun beweeglijkheid en hun aanvallende impulsen bewonder ik wel. Natuurlijk ook Sergio Ramos, ook al ben ik geen grote Real-fan. Maar hij beschikt over een geweldig strijdershart.”

 

Wat is jouw ambitie volgend seizoen?

“Ik hoop natuurlijk op een vaste basisplaats. Daarnaast hoop ik veel voetbalvreugde te kunnen tonen. Ik mis het spelletje nu al. Ik voetbal liever op tornooien of pleintjes dan ik op vakantie ga. Ja, van mij mag het nieuwe seizoen nu al starten.”