Terug 27 januari 2017

Edin Cocalic verlengt contract

Opnieuw een contractverlenging bij KV Mechelen: Edin Cocalic (29) verlengde zijn overeenkomst met Malinwa tot 2020. “Ik voel me thuis in Mechelen”, zegt de Bosnische international in een eerste interview na de ondertekening van zijn nieuwe contract.

 

Cocalic voetbalt bijna exact 2 jaar voor KV Mechelen. 62 competitiewedstrijden, 5 bekermatchen en 3 goals leverde dat voor de centrale verdediger op.

Wij peilden alvast even naar een reactie bij Edin Cocalic die er overigens morgen tegen KRC Genk wegens schorsing niet zal bijzijn.

Cocalic: “Ik voel me thuis in Mechelen”

Edin, proficiat. Je tekende net een contract tot je 33ste bij KVM!
“Ik ben heel trots dat ik voor 2 seizoenen extra mag bijtekenen. Mijn komende jaren zullen de beste zijn. Ik zal er alles aan doen om scherp en fit te blijven. Alleen met hard trainen kan je immers resultaten halen.”

Zeg eens, hoe zie jij je toekomst bij Malinwa?

“Wel, ik hoop uiteraard op korte termijn om play-off 1 te kunnen spelen. Dat zou prachtig zijn. Op lange termijn zou ik graag een prijs winnen. In de competitie moeten we nederig en vooral realistisch blijven, maar een beker of een Europees ticket… Dat zou een absoluut hoogtepunt zijn.”

Je woont in het centrum van Mechelen, je dochter gaat er ook naar school. Bevalt het leven als Maneblusser je?

“Jazeker. Mechelen is misschien wel een kleine stad, het is hier goed om te leven en heel gezellig. Ik voel me hier thuis.”

Is er veel verschil met waar je woonde in Bosnië?

“Alles is hier netjes georganiseerd, het is veel veiliger en bovendien is het hier beter voor de kinderen. Het schoolsysteem bijvoorbeeld bevalt me echt.”

Vorige week kwam je dochtertje met de hele klas op bezoek. Dat was ongetwijfeld een leuke belevenis?

“Absoluut. Thuis heeft ze het er nog héél lang over gehad. (lacht) Op tv heeft ze wel eens een wedstrijd van me gezien, maar een training en een stadion, dat was nieuw voor haar. Het was ook fijn voor de hele klas. Al die kinderen zijn de supporters van morgen hé. Het was goed dat ze al eens konden kennis maken met de sfeer en de gezelligheid hier.”

Terug naar het sportieve. Morgen wacht een belangrijke wedstrijd tegen Genk. Zelf ben je geschorst door je vijfde gele kaart van het seizoen. Frustrerend?

“Ik vind het doodjammer dat ik er niet kan bijzijn. Ik wou revanche nemen na die tumultueuze wedstrijd in Genk. En zeker nu we volop in de strijd voor de top zes zitten… Ach, ook deze schorsing hoort bij het voetbal. Ik verwacht dat het hele team de eerste punten van 2017 zal binnenrijven door er vol tegenaan te gaan. We hebben de laatste twee wedstrijden wat vertrouwen verloren, maar ik hoop dat morgen de start zal zijn van een nieuwe reeks zeges en goede prestaties.”