Terug 24 februari 2017

Colin Coosemans tekent bij

Doelman Colin Coosemans (24) zette zonet zijn handtekening onder een verlengd contract bij KV Mechelen tot juni 2020. “Ik kan hier nog veel leren”, zegt hij in een eerste reactie.

Coosemans is sinds het seizoen 2015-2016 bij Malinwa, stond in 17 wedstrijden in het doel en had nog een contract tot juni 2018. Zijn sterke prestaties worden nu door KV Mechelen beloond met twee extra seizoenen.

Coosemans: “Ik kan hier nog veel leren”

Colin, proficiat. Je bent een tevreden doelman, veronderstellen we?
“Absoluut, ik ben zeer gelukkig bij KV Mechelen. De ploeg draait vlotjes bovenin en ik ben dan ook blij dat ik er deel van kan uitmaken. Ik wil ook mijn ploegmaats bedanken, want het is dankzij hun sterke prestaties dat ik mijn contract kan verlengen. En natuurlijk ook de staf, het bestuur en de supporters, kortom, de hele KV-familie, voor de steun.”

Je tekent een contract tot 2020, wat zijn je ambities bij KVM?
“Ik zou zeker eens met Malinwa play-off 1 willen spelen. We zijn nu al dichtbij dat doel, ook al was dat dit seizoen nog niet gepland. We zitten in een momentum waarbij moeilijke wedstrijden kunnen winnen. Dat is een hele stap vooruit tegenover het verleden. Hopelijk lukt het ons dit seizoen al.”

Heb je eindelijk het gevoel dat je weer vertrokken bent na een moeilijke periode?
“Het klopt dat het moeilijk is geweest. Al heb ik steeds veel steun gekregen en ben ik hard blijven werken. Uiteindelijk heb ik hier een kans gekregen van de club en heb ik die kans kunnen grijpen. Dat is mooi.”

Is KV Mechelen dan de juiste club om weer te schitteren?
“Zeker. Malinwa moet eigenlijk altijd in de linkerkolom eindigen. De afgelopen jaren liep dat niet altijd van een leien dakje. Het was soms nog knokken net boven de gevarenzone. En dat verdient een club met deze geschiedenis en aanhang niet. Ik voel me hier thuis en heb uit het verleden geleerd dat je best voor stabiliteit kiest als het sportief meezit. Die stabiliteit vind ik hier.”

Colin Coosemans KV Mechelen - KRC Genk

Dit seizoen heb je al 9 keer de nul gehouden. Zijn die cleansheets belangrijk voor jou als doelman?
“De voetbalwereld draait om statistieken, maar eigenlijk: ik win liever met 3-1 dan 0-0 gelijk te spelen. Het zijn de punten die tellen hé.”

De supporters houden van je speelstijl. Je staat altijd vrij hoog, voetbalt mee, bent sterk op de lijn. Heb je altijd zo gespeeld?
“Toen ik in Brugge voetbalde, was ik zeer jong. Ik beheerste nog niet alle aspecten van het doelman-zijn. Nu probeer ik snel uit te komen, passen te onderscheppen… Ook al heb ik het gevoel dat ik nog veel progressie kan maken. Samen met doelmannentrainer Lazic kan ik beter worden. Hij is altijd zeer open, direct en kritisch. Zo kan ik hier nog veel leren.”

En dan de onvermijdelijke vraag, zonet voor de wedstrijden tegen Standard, Anderlecht en Gent: hoe leeft het team toe naar die 3 finales?
“We willen absoluut die laatste wedstrijden winnen. We voelen weinig druk, al hangt er wel een gezonde spanning in de kleedkamer. De druk ligt bij de grote ploegen. Als Standard niet wint, liggen ze er definitief uit, Anderlecht moet kampioen spelen en Gent moet ook nog in de top zes geraken.

We gaan er alleszins alles aan doen om punten te pakken, maar aan onze succesformule gaan we niet tornen. We mogen niet vergeten van waar we komen. We moeten altijd nederig blijven, zelfs al zaten we nu al in play-off 1.”

Just renewed my contract @kvmechelen ✍🏼 #CC2020

A post shared by Colin Coosemans (@colincoosemans) on