Terug 17 oktober 2020

KV Mechelen – KV Kortrijk: Rode kaart breekt sterker Malinwa zuur op (1-2)

Na de interlandbreak werd er eindelijk weer gevoetbald in het AFAS Stadion waar de Kakkers de Kerels uit Kortrijk op bezoek kregen. De aanwezige supporters zagen, in verkleinde bubbels, hoe Siemen Voet z’n eerste wedstrijd in een geelrood shirt speelde. De debutant scoorde maar zag Malinwa wegzakken na een dure rode kaart.

Eerste helft

Malinwa begon met lef aan de partij en zag Togui in de eerste vijf minuten tweemaal dicht bij de openingstreffer. De eerste kans ging in hoekschop, met poging nummer twee kon de spits doelman Jakubech niet verrassen. Aan de overkant werd het vervolg van een korte hoekschop net naast doel gewerkt.

Het was toch KV Mechelen dat de druk opvoerde en de kansen creëerde. De kans van Schoofs werd gepareerd door de doelman, Joachim Van Damme kopte de grootste kans maar net langs de verkeerde kant van het doelkader.

Ondanks enkele scherpe counters van KVK hadden de Mechelaars na een half uur de touwtjes stevig in handen en drukten ze de bezoekers meer en meer terug op de eigen helft, vooralsnog zonder doelpunten.

Kabore werd even na het halfuur voor een meer dan correcte tackle bestraft met een gele kaart. Diezelfde Kabore toonde zich zeer bedrijvig op z’n rechterflank en liet zien hoe er in de tweede helft verder gezocht moet worden naar een doelpunt. Net voor de rust moest doelman Coucke nog aan het werk na een gevaarlijk schot van Dewaele.

Lees verder onder de foto.

Tweede helft

De tweede helft startte met dezelfde Mechelse druk als de eerste helft. Mrabti speelde Engvall aan in de zestien, de Zweed zag en vond de vrijlopende Hairemans die zijn schot volledig mistte.

Na 53 minuten was het dan eindelijk zover. Debutant Siemen Voet staat goed in de zestien en kruist de bal voorbij Jakubech in doel. Een terechte voorsprong voor Malinwa.

Over het vervolg kon meer gediscussieerd worden. Een te laat inkomende Kabore raakte D’Haene waarop een logische gele kaart volgde, de bizarre eerste kaart kreeg zo wel een heel zure nasmaak voor één van de Mechelse uitblinkers.

De uitsluiting liet zich merken in het spelbeeld. De hoge pressing van geel en rood verviel in de verdedigende taak en een voorzichtigere opbouw. Een situatie waar KV Kortrijk volop van profiteerde. Dewaele bracht de Kerels langszij en nog geen vijf minuten later klopte ook Makarenko de Mechelse defensie.

Van het Mechelse overwicht bleef nog maar weinig over. Het signaal voor Wouter Vrancken om De Camargo en Shved in te brengen en de aanval te voorzien van vers bloed. In de toegevoegde tijd kwam invaller Shved er nog het dichtst bij, maar zijn poging werd van de lijn gekeerd. Een zuur verlies was de pijnlijke eindconclusie.

Wedstrijddigest: KV Mechelen: Coucke, Kaboré, Voet, Vanlerberghe, Bijker (83′ Shved), Van Damme, Schoofs, Mrabti, Engvall (71′ Storm), Hairemans, Togui (83′ De Camargo). KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic (62′ Stojanovic), Dewaele, Sainsbury, Mboyo, De Sart, Makarenko, Jonckheere (86′ Van der Bruggen), D’haene, Ocansey (71′ van den Bossche) , Derijck. Gele kaarten: 35′ Kabore, 75′ De Sart Rode kaarten: 55′ Kabore (2x geel) Doelpunten: 53′ Voet (1-0), 71′ Dewaele (1-1), 74′ Makarenko (1-2) Scheidsrechters: Lawrence Visser (REF), Thibaud Nijssen (AR1), Rien Vanyzere (AR2), Jordy Vermeire (4OFF), Jasper Vergoote (VAR1), Mathias Hillaert (AVAR1), Bert Verbeke (RO1), Frank Ponsaerts (TECH) Toeschouwers: 5.160