Terug 12 augustus 2017

KV Mechelen - AA Gent: 1-1 (eindstand)

In een aangename wedstrijd deelden KV Mechelen en KAA Gent de punten. De Buffalo’s leken lange tijd met de drie punten te gaan lopen na een goal van Kalu, maar Tim Matthys zorgde in het slot voor een verdiend punt.

 

Beide elftallen waren op zoek naar hun eerste zege van het prille seizoen en dat leidde tot een aangename start van de partij. De bezoekers hadden het overwicht, maar tot meer dan wat corners leidde dat niet.

 

Het was integendeel Malinwa dat de gevaarlijkste kansen bij elkaar voetbalde. Een heerlijke knal van Drazic belandde op de vuisten van Kalinic, Rits kon net niet bij de rebound. Even later keilde Claes een bal in de kluts over de kooi.

 

Het was een verbeten strijd om het middenveld, daar in het AFAS Stadion zaterdagavond. Beide elftallen probeerden het leer snel van voet tot voet te laten gaan en zo een opening tussen de versterkte linies te vinden. Maar het was wachten tot net na het halfuur – de wedstrijd zat toen even in een dipje – voor de netten trilden. Jammer genoeg voor KVM aan de verkeerde zijde, want Kalu maakte van een onoplettendheid in de thuisdefensie gebruik om de nul-één tegen de touwen te tikken.

 

Moeilijk einde van eerste helft

Malinwa leek aangeslagen, want Gent bleef plots kans na kans versieren. Coulibaly dook alleen voor Coosemans op, De Witte redde met een ultieme tackle de meubelen. Even later waren Kubo en Andrijasevic dichtbij de tweede Gentse treffer, maar KVM-goalie Coosemans hield de nul-één ruststand op het bord.

Zoektocht naar gelijkmaker

 

KV Mechelen drukte Gent bij aanvang van de tweede helft tegen het eigen doel en zocht nadrukkelijk de 1-1 op. Een lekkere omhaal van Croizet verdiende beter dan een einde in het verdedigende bezoekende blok, een schot van Drazic strandde meteen nadien op een Gentse verdediger. Ook de mee opgerukte De Witte kreeg even later het leer niet voorbij Kalinic.

Geen 0-2, wel Tim Matthys in het slot

Al die aanvalsdrift deed Malinwa echter ook opletten voor een vinnige Gentse tegenprik. Bij zo’n snelle tegenstoot had Kubo de nul-twee aan het hoofd. Hij kopte echter onbegrijpelijk naast.

De wedstrijd kon echt alle kanten uit: Kubo trapte wat later tegen de paal, De Witte zag zijn bal van de lijn gehaald worden. De wedstrijd leek op 0-1 te gaan eindigen, maar dat was zonder een geweldig nummertje van Schoofs en invaller Matthys gerekend. De publiekslieveling legde het leer voorbij een kansloze Kalinic. 1-1 en daar mag Malinwa tevreden mee zijn. Volgende week wacht de regionale clash tegen Antwerp.

 

Wedstrijddigest:
KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi (62’ Kawaya), De Witte, Croizet (77’ Pedersen), Rits, Cocalic, Schoofs, Cobbaut, Rherras, Claes (46’ Matthys), Drazic

KAA Gent: Kalinic, Gigot, Coulibaly, Machado, Mitrovic, Kalu, Dejaegere (65’ Verstraete B.), Bronn, Andrijasevic (91’ Verstraete L.), Marcq, Kubo (78’ Kubo)

Doelpunten: 33’ Kalu (0-1), 88’ Matthys (1-1)

Gele kaarten: 36’ Marcq, 68’ Cobbaut, 84’ Cocalic

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Lardot, Godelaine, Hutsebaut, Boterberg

Toeschouwers: 12.381

Over de wedstrijd:

Komaan kakkers! #kvmechelen #kvmgent #jupilerproleague #proleague #achterdekazerne #baardaf #zetelke

Een bericht gedeeld door Jan Van den Bosch (@janvandenbosch) op

👏voor Tim Matthys

Een bericht gedeeld door KV Mechelen (@kvmechelen) op