Als traditieclub is KV Mechelen het aan zichzelf en de gemeenschap verplicht een breed sociaal engagement op te nemen.
Heb je een idee of wens je contact op te nemen? 

Onze projecten

Old Stars

Met Old Stars Mechelen springt Mechelse Hattrick sinds 2017 op de kar van het wandelvoetbal, een zeer toegankelijke variant van het reguliere voetbal.

Zoals het woord al zegt: er wordt gespeeld op wandeltempo, met of zonder bal. Dat vraagt even gewenning, maar is na enkele trainingen al een automatisme.

Old Stars Mechelen verenigt senioren die nood hebben aan sociaal contact en beweging op maat. Op het kunstragsveld van de jeugdacademie van KV Mechelen nemen ze wekelijks deel aan een wandelvoetbaltraining. Tegelijkertijd staan de trainingen open voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Ook mensen in armoede of eenzaamheid vinden hun plaats binnen het team.

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is deelname gratis. Na afloop van de training kaarten we even na bij een drankje.

Locatie

ODTH Jeugdacademie YRKV Mechelen

Liersesteenweg 206
2800 Mechelen

Timing

Iedere vrijdag van 14u15 tot 15u30 op het A-terrein (kunstgrasveld), ter hoogte van de kantine. Start van de training: 14u30

Volkskeuken

Iedere zondag bereiden zo’n acht kooklustige vrijwilligers in Dienstencentrum Den Deigem soep, een hoofdgerecht en dessert. Lekker én goedkoop.
De volkskeuken is er in de eerste plaats voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Maar niet getreurd, iedereen is welkom om bij ons zijn voeten onder tafel te schuiven.
Want door een gevarieerde groep mensen samen te brengen, trachten we de integratie van kansengroepen te stimuleren en het sociaal isolement van mensen in armoede en/of eenzaamheid te doorbreken.

Locatie

LDC Den Deigem

Karmelietenstraat 13
2800 Mechelen

Timing

Deuren: 17u – Maaltijd: 18u – Einde: 20u

Volwassenen: € 3,00 – Kinderen tot 12 jaar: € 1,00

Inschrijven is verplicht en kan iedere week tot en met vrijdag (12u) via community@kvmechelen.be.

Jailhouse Foot

Deelname aan culturele en sportieve activiteiten heeft een stimulerend effect op de re-integratie van gedetineerden, een proces dat al binnen de gevangenismuren van start gaat.

De voetbalmomenten van Mechelse Hattrick spelen daarop in en zijn sinds 2009 een vaste waarde binnen het activiteitenaanbod van de gevangenis. Eenmaal per week verzamelen de gedetineerden op de binnenkoer voor enkele wedstrijdjes onder leiding van ervaren coaches.

Tijdens de voetbalmomenten zetten gedetineerden op een positieve manier de negatieve gevoelens die rond hun opsluiting ontstaan van zich af. Het sporten maakt de hoofden leeg, zorgt voor een fit lichaam en een gezonde geest.

Locatie

Gevangenis Mechelen

Liersesteenweg 2
2800 Mechelen

Timing

Van half april tot eind oktober, iedere woensdag van 16u15 tot 17u45.

MLNW Cup

De derde graad van het Mechelse basisonderwijs strijdt ieder jaar om winst in de Hattrick Cup, de schoolsportcompetitie van Mechelse Hattrick.

Traditiegetrouw proeven meer dan driehonderd leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de voetbalsport. De jeugdvelden van KV en RC Mechelen doen op verschillende woensdagnamiddagen voor de paasvakantie dienst als strijdtoneel.

Na afloop van de competitie bekronen we niet alleen de winnaars met een fraaie wisselbeker. Met de uitreiking van de Fair Play Cup schenken we gedurende het hele tornooi ook aandacht voor sportiviteit op en naast het veld.

Locatie

ODTH Jeugdacademie van KV Mechelen

Oscar Van Kesbeeckstadion van KRC Mechelen

Timing

Jaarlijks op de laatste drie woensdagen voor de Paasvakantie.

Start van het toernooi telkens om 13u30.

Homeless Cup

Het Homeless team van KV Mechelen organiseert voetbaltrainingen voor kansengroep in de Mechelse regio. Zowel mannen en vrouwen vanaf 18 jaar zijn welkom. Iedere donderdag trainen de spelers in sporthal IHAM met oog op deelname aan de toernooien van de Belgian Homeless Cup. Vriendschappelijke wedstrijden tegen lokale (gelegenheids)teams houden onze jongens scherp.

Locatie

Sporthal IHAM

Bautersemstraat 57
2800 Mechelen

Timing

Iedere donderdag van 16u30 – 17u30 (niet tijdens schoolvakanties).

Nieuws