Hartslag 25

Als traditieclub is KV Mechelen het aan zichzelf en de gemeenschap verplicht een breed sociaal engagement op te nemen. Heb je een idee of wens je contact op te nemen? Stuur dan een mailtje naar de mensen achter Hartslag 25. 

Onze projecten

CIS4EVER

Cis was een supporter die op jonge leeftijd is overleden aan kanker. Eén van zijn laatste momenten was de aftrap geven op 4 november 2017 tijdens KV Mechelen – KV Kortrijk. Een moment waarvan hij de dag nadien nog steeds energie had. Zoveel energie dat hij nog naar de scouts kon gaan. Voor de allerlaatste keer blijkt. Dát moment, dat bindt KV Mechelen en Cis4ever nog steeds.

Cis4ever schrijft jaarlijks een aantal fiets- en loopploegen in bij Kom Op Tegen Kanker. Het geld dat met onze acties wordt ingezameld gaat naar die ploegen. Op deze manier krijgt Kom Op Tegen Kanker onze steun. Sinds 2019 hebben we een vast inzamelpunt in het stadion en steunen we Cis4ever via de Warmste Week van Studio Brussel.  

Volkskeuken

Iedere zondag bereiden zo’n acht kooklustige vrijwilligers in Dienstencentrum Den Deigem soep, een hoofdgerecht en dessert. Lekker én goedkoop. De volkskeuken is er in de eerste plaats voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Maar niet getreurd, iedereen is welkom om bij ons zijn voeten onder tafel te schuiven. Want door een gevarieerde groep mensen samen te brengen, trachten we de integratie van kansengroepen te stimuleren en het sociaal isolement van mensen in armoede en/of eenzaamheid te doorbreken. 

Locatie: De Keeting (we gaan tijdelijk daar verder tot er een keuken in het stadion is) 
Prijs: Prijs: €4 voor volwassenen, €1 voor kinderen tot 12 jaar 
Inschrijven: tot vrijdag 12u via community@kvmechelen.be of 0468/342189

Lekker sportief - fit & proef op school

Samen met stad Mechelen, Buurtsport Mechelen, Scheppersinstituut en Sportdienst Mechelen promoten we een gezonde levensstijl en bewust bewegen bij kinderen en ouders. Aan de hand van een mobiele fit-o-meter kunnen de kinderen hun conditie testen en bewust worden van hun eetgewoontes. Via workshops en (sport)activiteiten worden ouders bij het project betrokken.

YOUNITED KV Mechelen

Younited KV Mechelen organiseert voetbaltrainingen voor kansengroepen in de Mechelse regio. Zowel mannen en vrouwen vanaf 18 jaar zijn welkom. Iedere dinsdag trainen de spelers in sporthal De Ploan met oog op deelname aan de toernooien van de Belgian Homeless Cup. Vriendschappelijke wedstrijden tegen lokale (gelegenheids)teams houden onze jongens scherp. Na de training maken we tijd voor een hapje en een babbeltje in LCD De Schijf.

Locatie: Sporthal De Plaon
Afspreekpunt: Bpost-kantoor op de Grote Markt om 15u30
Wanneer: elke dinsdag van 16u00 tot 17u30

MLNW CUP

De derde graad van het Mechelse basisonderwijs strijdt ieder jaar om winst in de Hattrick Cup, de schoolsportcompetitie van Mechelse Hattrick. Traditiegetrouw proeven meer dan driehonderd leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de voetbalsport. De jeugdvelden van KV en RC Mechelen doen op verschillende woensdagnamiddagen voor de paasvakantie dienst als strijdtoneel. Na afloop van de competitie bekronen we niet alleen de winnaars met een fraaie wisselbeker. Met de uitreiking van de Fair Play Cup schenken we gedurende het hele tornooi ook aandacht voor sportiviteit op en naast het veld. 

Locatie: ODTH Jeugdacademie van KV Mechelen & Oscar Van Kesbeeckstadion van KRC Mechelen 
Wanneer: Jaarlijks op de laatste drie woensdagen voor de Paasvakantie.

Start van het toernooi telkens om 13u30.

Jailhouse Foot

Deelname aan culturele en sportieve activiteiten heeft een stimulerend effect op de re-integratie van gedetineerden, een proces dat al binnen de gevangenismuren van start gaat. De voetbalmomenten van Mechelse Hattrick spelen daarop in en zijn sinds 2009 een vaste waarde binnen het activiteitenaanbod van de gevangenis. Eenmaal per week verzamelen de gedetineerden op de binnenkoer voor enkele wedstrijdjes onder leiding van ervaren coaches. Tijdens de voetbalmomenten zetten gedetineerden op een positieve manier de negatieve gevoelens die rond hun opsluiting ontstaan van zich af. Het sporten maakt de hoofden leeg, zorgt voor een fit lichaam en een gezonde geest.