KV Mechelen is opgericht in oktober 1904 en heeft stamnummer 25. De familie club staat met recht en rede gekend om haar geweldige fans, die haar in 2003 gered hebben van het faillissement. Het is de eerste profclub in België met supporters in het bestuur en gaat door het leven onder de alias ‘Malinwa’.

 

Alles wat je moet weten over KV Mechelen kan je hier terugvinden!

25

Stamnummer 25.

Thuisshirts zijn in geel-rode strepen. Is vastgelegd in de statuten van de club.

Laatste Belgische winnaar van een Europabeker.

4 landstitels,  2 Bekers van België en 1 Europese Supercup op het palmares.

Familieclub sinds 1904. Gered door haar geweldige fans in 2003.

Eerste Belgisch team mét supporters in het bestuur. Alias = Malinwa.

Wie voegt zich bij de rangen, onzer supportersschaar? Wie voelt niet het verlangen om toe te juichen waar ons elftal is ten strijde, en keurig spel vertoont dat hen ten allen tijde, met lauw’ren heeft bekroond. Komt allen toegesneld, recht naar het voetbalveld! De club zal zegepralen, de club van geel en rood. Trotseert de hinderpalen, door dapperheid in nood. De vlaggen zullen wapperen, gezangen galmen luid Ter ere onzer dapperen, toe Malinwa vooruit!

Het edel spel van voetbal, verheft lichaam en geest En heeft dan ook veel bijval, onder de jonkheid ’t meest. Zo heeft iedere sportkring, liefhebbers bij de vleet Die gaan uit op ontwik’ling, hun tijd is wel besteed En is ’t niet wonderschoon, dat Mechelen spant de kroon! De club zal zegepralen, de club van geel en rood. Trotseert de hinderpalen, door dapperheid in nood. Heft aan uw zegezangen, de jeugd van de Mechelen sluit, zich aan bij uwe rangen, toe Malinwa vooruit!

De voetbalcompetitie, hernieuwt zich ieder jaar Vol hoop en ook ambitie, staan d’ereploegen klaar Om zich opnieuw te meten, met FC Malinois En is d’uitkomst geweten, dan juichen wij tega: De club blijft kampioen, daar is niets aan te doen! De club zal zegepralen, de club van geel en rood. Trotseert de hinderpalen, door dapperheid in nood. De vlaggen zullen wapperen, gezangen galmen luid Ter ere onzer dapperen, toe Malinwa vooruit!

Clubgeschiedenis

Over oud-spelers en vorige seizoenen...

Kom het te weten op stamnummer25.be