Terug 15 september 2017

Club Brugge - KV Mechelen: 2-0 (eindstand)

Met slechts vier punten uit zes wedstrijden stapte geelrood vanavond de bus op richting Jan Breydel. Door de schorsing van Rherras en de blessure van Kawaya moest Ferrera noodgedwongen sleutelen aan zijn basiself. Matthys nam de rechtsachter voor zijn rekening, terwijl Filipovic meer steun moest bieden aan het Mechelse middenveld.  

Wesley zet FCB op voorsprong (1-0)

De eerste kans voor de thuisploeg was meteen prijs: Vormer liet Cobbaut achter zich en schotelde Wesley – met een beetje geluk – de 1-0 op een schoteltje aan. Malinwa meteen op achtervolgen aangewezen. Na twintig minuten staken de bezoekers voor het eerst de neus aan het venster. Na een deviatie van Ganvoula was het Filipovic die uit het niets nipt naast schoot.

Ode aan Robert Van der Elst

In minuut 25 brachten de Mechelse supporters ode aan Robert Van der Elst. Op de tonen van You’ll never walk alone ontrolden de meegereisde fans een spandoek met de woorden “Rust in vrede Robert”. De thuisaanhang reageerde met een respectvol applaus. Ondertussen liet de thuisploeg het na om de score te verdubbelen: Mechele plaatste zijn kopbal tegen de paal. Gelukkig voor de bezoekers was er niemand gevolgd om de bal in de lege kooi te duwen.

Cools verdubbelt score vlak voor de rust (2-0)

Met de rust in zicht was het dan toch raak voor de thuisploeg. Eerst kwam Schoofs nog dichtbij de gelijkmaker, maar het was een minuut later dat Cools op afleggen van Vormer de score aan de overkant kon verdubbelen. (2-0)

Ondanks de opdoffer van vlak voor de pauze leek Malinwa toch gretig uit de kleedkamer te komen. Eerst was er nog een prima kopkans voor Diaby, vervolgens tekenden Croizet en Rits voor de beste Mechelse aanval van de avond.

Op het uur wisselde de Mechelse coach het duo Ganvoula-Filipovic voor het duo Drazic-Bandé. Na mistasten in de Brugse defensie kon Drazic met het leer aan de haal. De spits probeerde Bandé te bedienen, maar moest vrede nemen met een hoekschop.

Malinwa laat aansluitingstreffer liggen

Malinwa probeerde wel, maar kon Horvath nauwelijks bedreigen. Enkel in het slot moest de Brugse goalie nog aan de bak op pogingen van Pedersen en Matthys. Die laatste liet nog een mooie kans op hoekschop onbenut. De thuisploeg leek dan weer vrede te nemen met een al bij al eenvoudige 2-0 overwinning en prikte enkel op de counter, maar zonder succes.

Zo blijft het puntentotaal steken op slechts vier punten na zeven wedstrijden. Woensdagavond wacht geelrood een ander type competitie: de Croky Cup.

Wedstrijddigest

Club Brugge: Horvath, Wesley (75’ Vossen), Diaby (61’ Dennis), Limbombe, Vanaken (80’ Clasie), Cools, Denswil, Vormer, Nakamba, Decarli, Mechele

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Matthys, Croizet, Rits, Cocalic, Schoofs, Cobbaut, Ganvoula (62’ Drazic), Filipovic (62’ Bandé), Claes (76’ Pedersen)

Doelpunten: 8’ Wesley (1-0), 45’ Cools (2-0)

Gele kaarten: 41’ Ganvoula, 46’ Vormer, 49’ Schoofs, 63’ Limbombé, 79’ Mechele

Over de wedstrijd: