Terug 25 november 2016

Club Brugge - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

Voor de clash met Club Brugge voerde trainer Ferrera enkele vervangingen door. Verdier en Croizet verschenen niet in het basiselftal van KV Mechelen. Veselinovic en Matthys mochten wel hun opwachting maken.

 

OVER EN WEER

Na een kleine studieronde nam KV Mechelen het spel in handen, met ook doelgevaar voor geelrood. Rits stuurde Kolovos al in minuut vier weg, maar die laatste kwam net een stap tekort om Butelle te verrassen. Twee minuten later probeerde Vormer aan de overkant door de verdediging te glippen, maar dat was buiten Chen gerekend. De Nederlander appelleerde wel voor een strafschop, maar scheidsrechter Smet had het bij het rechte eind. De Brugse aanvoerder struikelde over zijn eigen voeten.

 

Club Brugge bleef in de aanvangsfase wel de gevaarlijkste ploeg. Op een vrijtrap van Van Rhijn had Limbombe aan de tweede paal net te veel tijd nodig om de bal goed onder controle te krijgen. Ook Vossen kon Coosemans niet bedreigen. Cocalic doorzag telkens de doorsteekpasses en weerhield de Brugse spits met goed getimede tackles van het scoren.

foto2

CLUB SCHIET WAKKER

Aan de overkant voetbalde KV Mechelen toch ook enkele doelpogingen bij elkaar. Kolovos verkeek zich echter op een corner en ook El Messaoudi raakte de bal niet zuiver genoeg om de netten te doen trillen. Die actie schudde Club wel wakker. De thuisploeg begon steeds meer de wedstrijd naar zich toe te trekken, met gevaarlijk combinatievoetbal in de Mechelse rechthoek als gevolg. Claudimir, Izqueirdo en Poulain misten echter precisie en kracht om de 1-0 op het bord te zetten.

 

Dat lukte Vossen uiteindelijk wel. Na geharrewar voor de doellijn van Coosemans moest Chen ingrijpen. Nam de Mechelse verdediger in die actie de voet van Izqueirdo mee, of ging die laatste op de voet van Chen staan? Scheidsrechter Smet twijfelde in ieder geval niet. En ook Vossen niet. Hij zette de strafschop feilloos om. 1-0.

 

KV Mechelen kwam deze opdoffer niet te boven. Integendeel. Het was de thuisploeg die op zoek ging naar een volgend doelpunt. Coosemans bracht redding op een schot van Vormer. De kopbal van Poulain belandde op de lat.

dsc_1462

DRIE MINUTEN, DRIE DOELPUNTEN

De rust deed KVM klaarblijkelijk geen deugd. Izquierdo mocht vrijwel meteen alleen op doel gaan en verdubbelde de score. Nog geen minuut later wist Bjelica de pijn wel al te verzachten. Op aangeven van Matthys knalde hij de bal in de kruising. 2-1.

 

Maar dat doelpunt bleek uiteindelijk een maat voor niets. Nog een minuut later tikte Vossen de 3-1 makkelijk binnen. Het Brugse publiek schoot wakker en ook de thuisploeg zelf speelde met meer enthousiasme. Izquierdo bediende Vossen, die met zijn linker de bal bijna in de kruising deed zweven. Coosemans voorkwam erger.

 

NOG EEN KEER MECHELEN

Slechts één keer was KV Mechelen nog gevaarlijk. Veselinovic smeet zich op een voorzet van Mattthys naar de bal, maar raakte niet voorbij Butelle. Scheidsrechter Smet zag in die fase wel handspel van Denswil en wees vervolgens naar de stip. Veselinovic ging Vossen echter niet achterna. Zijn strafschop was te zacht en bovendien ook slecht geplaatst, waardoor Butelle makkelijk redding bracht.

 

 

OPENDEURDAG

Aan de overkant gingen de ballen er vlotter in. Gaten in de Mechelse verdediging gaven Vossen een vrijgeleide. Een hattrick voor Vossen en de 4-1 voor Club Brugge.

 

En dat betekende einde verhaal voor KV Mechelen. Club Brugge bleef rustig verder voetballen en profiteerde optimaal van de opendeurdag in de Mechelse verdediging. Vanaken tikte de 5-1 binnen, Vossen legde uiteindelijk de 6-1 vast.

 

Wedstrijddigest: 

KV Mechelen: Coosemans, Chen, Cocalic, Vitas, Bjelica, El Messaoudi (70′ Filipovic), Rits, Schouterden, Matthys, Kolovos (60′ Croizet), Veselinovic

Club Brugge: Butelle, Van Rhijn, Poulain, Denswil, De Bock, Claudemir, Vormer, Vanaken, Izquierdo (70′ Rafaelov), Vossen (83′ Moraes), Limbombe (70′ Gedoz)

Doelpunten: 39′ Vossen (1-0), 49′ Izqueirdo (2-0), 50′ Bjelica (2-1), 51′ Vossen (3-1), 64′ Vossen (4-1), 79′ Vanaken (5-1), 82′ Vossen (6-1)

Scheidsrechter: Wim Smet