KV Mechelen vs KV Kortrijk: Malinwa zet Kortrijk makkelijk opzij

Samenvatting:

KV Mechelen tegen KVK eindigt in een 3-0 overwinning voor de Kakkers. Na een rustige openingsfase weet Bill Antonio de wedstrijd open te breken met een knap doelpunt. Daarna volgde nog twee doelpunten van invallers. Pflücke was eerst aan de beurt met een ietwat A-typisch doelpunt. Daarna kon de net ingevallen Bafdili ook nog zijn doelpuntje meepikken in de toegevoegde tijd. 

 

Ons moment:

De knappe omschakeling van Malinwa, met Antonio in de hoofdrol, zorgde ervoor dat KV met meer vertrouwen begon te voetballen. Antonio kon na een hoekschop van Kortrijk de bal goed verlengen tot bij Schoofs. De Mechelse middenvelder lepelde op zijn beurt de bal heerlijk over de verdediging, en zette de razendsnelle Antonio een op een met de doelman. Antonio viert zijn contractverlenging in stijl door keurig af te werken.

 

Feiten & inzichten

- KV Mechelen won elk van de laatste vier JPL-duels met KV Kortrijk, maar zette slechts één keer eerder een langere zegereeks neer tegen de Kerels in 1A. 

- Sinds de terugkeer van KVM in de Jupiler Pro League in 2019/20 vielen er 37 doelpunten in duels tussen Malinwa en KV Kortrijk (24 voor Mechelen, 13 voor Kortrijk).

- Als KV Kortrijk verliest van KV Mechelen en OH Leuven of Charleroi dit weekend wel weet te winnen, zullen de Kerels uitkomen in de Relegation Play-offs. 

- Gemiddeld start Malinwa dit Jupiler Pro League-seizoen met 6,6 Belgen aan de aftrap, meer dan iedere andere ploeg. 

- Nikola Storm kan zijn 200e Jupiler Pro League-duel spelen (34 voor Club Brugge, 17 voor Zulte Waregem, 6 voor OH Leuven en 142 voor KV Mechelen). Storm kan de vierde huidige speler van KV Mechelen worden met 200+ duels in 1A (Walsh 234, Schoofs 224, Hairemans 223), alleen Club Brugge en KAA Gent hebben momenteel ook vier spelers met zoveel wedstrijden in de Jupiler Pro League in de selectie.

Vorige confrontatie

Bekijk hier de samenvatting van onze wedstrijd in Kortrijk dat tevens ook de eerste match was onder onze coach, Besnik Hasi.