KV Mechelen - Westerlo (3-2): Malinwa wist achterstand uit.

Samenvatting

KV Mechelen vs Westerlo eindigt in een 3-2 overwinning voor Malinwa.. Na twee kort opeenvolgende doelpunten zag Westerlo nog rood in het slot van de eerste speelhelft, en daar heeft KV uitstekend op ingespeeld. Doelpunten van Slimani en Cobbaut brachten ons op gelijke hoogte, en de owngoal van Tagir maakte de terugkomst compleet. Wat een prestatie!

 

Ons moment

Na een knotsegekke wedstrijd is het toch Mechelen dat de drie punten thuis houdt. Nicola Storm maakte een kei van een invalbeurt, en dat werd ook bekroont met zijn assist(s). De laatste was technisch gezien geen assist, maar door zijn verdienste belandde de bal wel in het doel.

 

Feiten & inzichten

- Dit is de tweede keer dan Malinwa en Westerlo elkaar treffen in de play-offs. In 2009/10 wisten beide ploegen hun uitwedstrijd in Play-off II te winnen (Mechelen 1-3 Westerlo, Westerlo 0-2 Mechelen).

- KV Mechelen won vijf van de laatste zeven thuisduels met KVC Westerlo in de Jupiler Pro League (G1, V1), in die zeven matchen vielen gemiddeld 4,7 doelpunten (20 voor KVM, 12 voor Westerlo). 

- Alleen RWDM kreeg dit kalenderjaar meer doelpunten (27) tegen dan KVC Westerlo in de JPL (24 goals), al kreeg Malinwa in 2024 de meeste doelpogingen tegen in 1A (185).

Vorige confrontatie

De vorige wedstrijd tegen Westerlo was ook de laatste thuiswedstrijd van de Competitie. Malinwa speelde met veel vertrouwen en stuurde de Kemphanen met een droge 3-0 weer richting Westerlo.