KV Mechelen klopt de landskampioen

Samenvatting

KV Mechelen doet een gouden zaak op De Bosuil. Het verslaat de huidige landskampioen met 0-1. KV Mechelen dikt hun uitstekende vorm nog wat aan. Door veel balbezit van Antwerp werd Malinwa gedwongen tot op de counter te spelen. Dat bleek ook effectief te zijn wanneer Mrabti het enigste doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen knalt. 

Ons moment

Kerim Mrabti bekroonde zijn uitstekende prestatie met een fraai doelpunt. Na een aantal goede combinaties tussen hem en Slimani, wist de Mechelse aanvaller toch te scoren. Slimani met het goede overzicht. Mrabti met de keurige afwerking.

 

Feiten & inzichten

- Royal Antwerp is de enige ploeg die momenteel op een winstreeks van drie wedstrijden staat in de Jupiler Pro League 2023/24, dit is de langste reeks zeges voor de Great Old binnen een regulier seizoen. 

- Alleen Antwerp pakte dit kalenderjaar meer punten in de Jupiler Pro League dan Malinwa.

- KV won de laatste twee uitduels in de JPL, wat evenveel is als in de eerste tien uitmatchen dit seizoen. Dit is de langste reeks voor Malinwa op verplaatsing sinds september-oktober 2021 (ook 3 zeges op rij). 

Vorige confrontatie

Na een aangename derby in een kolkend AFAS-stadion bleef de eindstand 0-0. Beide teams hadden voldoende kansen om te scoren maar niemand trok aan het langste eind, een gelijkspel was de terechte uitslag.