Malinwa wint oefenpot van NAC Breda

Op woensdag 21 september oefenden KV Mechelen en NAC Breda tegen elkaar op de velden van KFC Kontich. De sportieve staf wilde voor de interlandbreak en het daarbij horende vrije weekend nog enkele jongens wat extra wedstrijdritme gunnen.

Bij Malinwa zagen we groot deel basisspelers aangevuld met enkele jongens die nog wat extra speelminuten konden gebruiken. NAC Breda kwam met een veredeld B-elftal aan de aftrap. 

Dat zagen we ook in het eerste kwartier. Malinwa dicteerde het spel en het tempo, tot echte kansen kwamen onze jongens niet. De coach - rustig jongens, zonder paraplu - vroeg dan ook om meer intensiteit.

Jorge voorlangs

Op minuut twintig dan toch een eerste poging van Geel-rood, Hernandez zag een gaatje en ging voor een lage schuiver. Zijn poging verdween voorlangs.

NAC stak de neus ook even aan het venster. Valanas trapte eerst nog over het doel van Thoelen, wat later was het schrikken wanneer Rutten van dichtbij in de handen van Thoelen kopte.

Van druk naar doelpunt

In het laatste kwartier van de eerste helft wilde Malinwa duidelijk doordrukken. Een klassieke actie van Storm werd nog goed gestopt door de doelman van NAC. Wat later haalde Hernandez heerlijk uit. Zijn mooie volley verdween via de paal tegen de netten, 1-0.

Eerst de voet, dan de bal

Nog geen vijf minuten later de perfecte omschakeling van Malinwa. Verstraete kon Storm enig mooi bereiken. Nikola nam de bal goed mee, ging de zestien in en werd tegen de grond gewerkt. Niet veel aan de hand leek ons, maar de scheids vond 'eerst de voet, dan de bal' en legde de bal op de stip. 

Hairemans trapte overtuigend binnen. Zo konden we met 2-0 gaan rusten.

Tweede helft weinig om handen

In de tweede helft zagen we enkele nieuwe gezichten. Dat maakte het opnieuw wat zoeken. We zagen af en toe wat slordigheden.

Ook NAC bracht enkele frisse jongens en zij hadden er duidelijk zin in. Malinwa was vooral aangewezen op verdedigen, maar gaf wel nauwelijks een kans weg.

Geen kansen meer

Ook in het laatste deel van de tweede helft zagen we geen grote kansen meer. NAC probeerde nog naar mate het eindsignaal dichterbij kwam, maar verder dan een paar corners kwamen de jongens uit Breda niet.

Wedstrijddigest KV Mechelen

Opstelling

15 Thoelen Yannick (GK), 4 Wouters Dries (80' - 40 Noé Rottiers), 6 Van Hecke Jannes, 7 Hairemans Geoffry (65' - 37 Van den Eynde Bas, 8 Hernandez Jorge, 9 Ngoy Julien (46' - 10 Malade Yonas), 11 Storm Nikola (65' - Alessio Da Cruz), 21 Bolingoli Boli (46' - 2 Swers Iebe), 23 Peyre Thibaut (46' - 30 Vanlerberghe Jordi), 27 Bates David, 66 Verstraete Birger (46' - 16 Schoofs Rob)

Kaarten

Geel - 85' Hernandez