Moedig KVM verliest van Union (2-1)

Samenvatting:

KV Mechelen kwam snel op voorsprong via Ngoy, maar stond al even vlug de gelijkmaker via Lapoussin toe. Malinwa verweerde zich goed in de eerste helft, maar moest zich in de tweede helft gewonnen geven na een penaltyfout van Verstraete op Lynen. 

Teuma zorgde vanop de stip voor de 2-1 en daar hadden de troepen van Defour geen reactie meer op.


Ons moment:

We gaan voor de positieve noot van de middag en dat was de goal van Ngoy. Alleen op Moris zorgde hij (even) voor vreugde in het Mechelse uitvak.

Yannick Thoelen: "Zuur, die penalty"

"We konden niet beter starten dan met de goal van Julien. We stonden vrij goed en gaven weinig weg. Zeker als je weet hoeveel kwaliteit Union vooraan heeft lopen. We beheerden hun aanvalslinie behoorlijk."

"In de tweede helft waren we veel minder balvast, maar die penalty was zuur. Ik had het gevoel dat er toch een punt mogelijk was."

Steven Defour: ”Tegen dit soort tegenstander gaat het om details"

"We stonden goed, Union kreeg het moeilijker om het spel zelf te maken. Maar tegen dit soort tegenstander draait het om details. En daar moeten we beter mee omgaan. We moeten scherper voor het andere doel zijn en slimmer voor het onze."

"We pakken een domme penalty. En dat is jammer, want we speelden op zich een degelijke wedstrijd en met de vermoeidheid van hun Europese week hadden we iets kunnen rapen."

Welkom in het matchcenter van Union - KV Mechelen, hier blikken we terug op de vorige confrontatie met onze tegenstander en blikken we vooruit naar de match van zondag.

Vorige confrontatie

KV Mechelen - Union op Speeldag drie was de eerste winstmatch voor Malinwa. Na de openingstreffer van Schoofs, die via een Brussels been in doel verdween, begon Malinwa vrijuit te voetballen. 

Kijk mee naar de samenvatting van de wedstrijd.