Moeizaam verlies bij STVV

Samenvatting

Het werd een moeilijke avond voor KV Mechelen op Stayen. In de eerste helft speelden de Kakkers geen enkele goede doelkans bijeen. De tweede helft begon goed met een knappe goal van Hairemans op vrije trap. Maar al snel kwamen de Kanaries op gelijke hoogte via Kagawa, waarna Bruno de genadeslagen (2x) uitdeelde. KV verloor met 3-1.

Ons moment

De fraaie vrije trap van Hairemans was hét lichtpunt van de avond. Vanop ruim 20 meter poeierde hij het leer in de kruising. Een pareltje om aan zijn collectie vrije trappen toe te voegen. Vintage Geoff.

Schoofs: "Zo wordt het moeilijk om te winnen.”

“We hadden toch gehoopt om hier punten te pakken. Na een reeksje van drie weken niet te verliezen. We wisten op voorhand wel dat dit een moeilijke uitwedstrijd ging worden. In de eerste helft liep het niet vlot. We konden weinig dreigen. Tweede helft beginnen we scherper en scoren we ook. Twee minuten later maken we dan weer een penaltyfout aan de zijkant. Dat zijn fouten die gewoon niet mogen en we maken ze elke keer opnieuw. Zolang we die fouten maken, zal het moeilijk zijn om te winnen.”

“We gaan als ploeg proberen verder te gaan. Volgende week zullen we scherper moeten zijn en meer vooruit moeten voetballen. Het is wel zo dat we thuis beter spelen, we moeten nu iets vinden om dat op verplaatsing ook te kunnen doen.”

Buijs: "We stonden slecht te verdedigen"

Het was geen beste wedstrijd voor een neutraal iemand om te kijken, weet ook coach Danny Buijs. Weinig kansen, een traag tempo en veel slordigheden. "Maar zolang het dan 0-0 staat, kan die match nog jouw kant opvallen", zegt Buijs. "Je hebt dan een punt in handen, ook al wil je er drie. Op een gegeven moment komen we zelfs op voorsprong, en dan moest STVV gaan aanvallen."

En toch moest KV Mechelen zich nog gewonnen geven. Kort na de opener volgde de gelijkmaker van Kagawa, waarna Bruno nog twee keer kon scoren. "Als je daarna ziet hoe wij de wedstrijd uit handen geven, dat is heel slecht. We stonden slecht te verdedigen. Individuele fouten. Het is frustrerend als je zo wedstrijden uit handen geeft."

Fase per fase

Line-Up

Voorbeschouwing

Op zaterdag 27 augustus maken we de verplaatsing naar Sint-Truiden. Hier blikken we terug naar eerdere confrontaties, blikken we samen vooruit op de match en geven we je enkele interessante inzichten mee.

Inzichten

  • Mechelen-speler Milan Robberechts werd afgelopen week met 18 jaar en 170 dagen de jongste speler met twee goals in zijn eerste Jupiler Pro League-match sinds Mats Rits op 3 oktober 2009 (16 jaar en 77 dagen, ook tegen Westerlo). Hij kan de eerste speler met drie goals in zijn eerste twee Jupiler Pro League-wedstrijden worden sinds David Okereke in 2019.
  • KV Mechelen scoorde dit Jupiler Pro League-seizoen van alle teams het vaakst van buiten het strafschopgebied (3 keer), terwijl alleen Club Brugge vaker van buiten de zestien schoot (37 keer) dan Malinwa (28).
  • STVV wist niet te scoren in de laatste Jupiler Pro League-thuismatch tegen Anderlecht (0-3), de laatste keer dat de ploeg in opeenvolgende thuisduels niet trefzeker was, was in februari 2020 (2).
  • STVV hield dit kalenderjaar acht keer de nul in de Jupiler Pro League, alleen Royal Antwerp deed dit vaker in het reguliere seizoen (9 keer).

Vorig seizoen

In het seizoen 2021-2022 pakten we maar één puntje uit de dubbele confrontatie met STVV. Op speeldag 14 werd er met 0-1 verloren na een ongelukkige own goal van Lucas Bijker.

In de terugwedstrijd op speeldag 29 werd er 1-1 gelijkgespeeld na een doelpunt van Cuypers voor KVM en van Joao Klauss voor STVV.