Mechelen overtuigt tegen Union met 3-0

Samenvatting

De eerste overwinning van het seizoen is een feit! Vicekampioen Union ging voor de bijl na goals van Schoofs, Ngoy en een eigen doelpunt van Lazare. KVM combineerde zich vlot door Brusselse defensie en gaf achterin weinig weg. De drie punten waren dan ook oververdiend.

Ons moment

Wanneer Malinwa de beslissende pass maar niet vindt, is er altijd nog aanvoerder Rob Schoofs om de wedstrijd open te breken. Met een schot vanop afstand bezorgde hij KV het eerste thuisdoelpunt én meteen ook de eerste overwinning. 

Danny Buijs: "Een groot compliment aan mijn jongens"

Ook coach Danny Buijs voelde dat de overwinning broodnodig was vandaag. “We moesten resultaat halen", zegt hij na de match. "Ik vind het een hele verdiende overwinning. Ik wil een groot compliment aan onze jongens geven. Sommige mensen beginnen al na twee nederlagen in doemscenario’s te denken. Weet je, we beginnen aan een nieuwe fase. Het is logisch dat er in het begin van seizoen pieken en dalen zijn. We werken naar de eindstand na 34 wedstrijden. Ik ben blij dat het vandaag op deze manier is gelopen."

Geoffry Hairemans: "We weten eindelijk weer wat winnen is"

De eerste overwinning onder coach Danny Buijs staat op het bord. En òf het een belangrijke was. "We weten eindelijk weer wat winnen is en we zijn daar heel blij mee", zegt Geoffry Hairemans. "Het was heel belangrijk vandaag en goed dat we die overwinning over de streep konden trekken."

KV combineerde vlot, maar profiteerde ook optimaal van een verzwakt Union. "Wij wisten dat ze deze week al een match hadden en dat de vermoeidheid misschien in de benen ging zitten", besluit Hairemans. "We wilden ze meteen bij de keel grijpen, dat hebben we ook gedaan, en dan zie je gewoon dat KV Mechelen thuis moeilijk te kloppen zal zijn."

Ook gaat het volgens de spelers steeds beter, al blijft een nieuw systeem wat wennen. "De grinta zat goed, het systeem stond goed en alles kwam samen", vertelt Nikola Storm. "De druk was vandaag ook een stuk groter, met de supporters erachter. Die overwinning was erg nodig." "Het is een nieuwe ploeg, dus het is altijd wennen", zegt Julien Ngoy, die zijn eerste doelpunt voor KV maakte vandaag. "Maar ik ben blij dat ik heb kunnen scoren en dat we de overwinning binnenhalen."

Voorbeschouwing

Op zaterdag 6 augustus ontvangen we Union SG. Hieronder blikken we terug op vorige confrontatie en geven we je een aantal interessante inzichten mee.

Inzichten en feiten

  •  Ross Sykes, de Union-matchwinner op speeldag 2, won dit Jupiler Pro League-seizoen 82 procent van zijn luchtduels (9/11), het hoogste percentage van alle spelers met meer dan zes luchtduels deze campagne.

 

  • Alleen KVC Westerlo (48) en Mechelen (47) gaven meer voorzetten dan Union SG dit JPL-seizoen (41), echter kwamen zowel Mechelen als Union nog niet tot scoren uit een voorzet.

 

  • Mechelen en Union SG zijn twee van de drie teams die de meeste passketens van minstens tien passes noteerden dit JPL-seizoen (23, met RSC Anderlecht), terwijl alleen KAA Gent in totaal meer passes verstuurde (1070) dan Mechelen (1055) en Union (956).

 

  • Mechelen en Union SG ontmoetten elkaar deze eeuw vier keer in de JPL (in 2016/17 en 2021/22); in al deze wedstrijden won de thuisclub en behaalde de thuisclub in drie van de vier gevallen een clean sheet.

Vorig seizoen

Vorig seizoen haalden we 3 punten uit de confrontaties met de Brusselaars van Union. Achter De Kazerne werd er gewonnen met 3-1 na doelpunten van Cuypers, Shved en Storm. In het Dudenpark ging Malinwa onderuit met 2-0.