KV Mechelen slikt dure nederlaag tegen efficiënt Seraing

Samenvatting

De wedstrijd tegen Seraing is er één om snel te vergeten. KV Mechelen incasseerde drie tegengoals op ongeveer evenveel kansen voor Seraing: Bernier opende de score. Marius, op strafschop, en Mouandilmadji vulden aan. Nochtans kwam KV Mechelen in de eerste helft nog op gelijke hoogte via Peyre en zelfs op voorsprong dankzij Walsh. Maar opnieuw gaf de Mechelse verdediging te veel weg. 

Ons moment

Het was even zoeken naar een lichtpuntje tijdens deze wedstrijd, maar de kopbal van Sandy Walsh mocht er wel degelijk zijn. Een eervolle vermelding voor Geoffry Hairemans is ook op zijn plaats, die niet alleen de assist voor zijn rekening nam, maar heel de wedstrijd met knappe voorzetten strooide.

Thibaut Peyre: "Deze wedstrijd hadden we nooit mogen verliezen"

Het is een schande. Daar zijn de spelers het unaniem over eens in hun reactie na de wedstrijd. "Met alle respect voor Seraing, dit is een wedstrijd die we nooit hadden mogen verliezen", vertelt Thibaut Peyre, zichtbaar teleurgesteld. "Er waren misschien 4 kansen voor hen, en daar vallen 3 goals uit.

En daarmee haalt Peyre volgens hem het grootste probleem aan. "Het kan niet zijn dat we 4 of 5 keer moeten scoren om te winnen of zelfs gelijk te spelen. We krijgen gemiddeld 2 goals tegen per wedstrijd, daar kunnen we niks mee. Maar anderzijds krijgen we te weinig kansen. We moeten vooral meer goals maken, we hebben niet echt veel grote kansen gekregen."

Rob Schoofs: "Het is een onwaarschijnlijk dat we hier verliezen"

Aanvoerder Rob Schoofs deelt de mening van Peyre. "Als je 3 tegendoelpunten krijgt, dan wordt het onmogelijk om elke week te winnen. Deze week 3 tegendoelpunten, vorige week 3 tegendoelpunten, de week ervoor ook 4. Dat kan niet."

"Maar de manier waarop de doelpunten vallen, het is weer niet goed verdedigd hé" vult Schoofs aan. "De derde week op rij dat we een strafschop tegen krijgen, waardoor de tegenpartij weer in de match komt. Ook hier, geen enkele dreiging vanuit Seraing, maar zodra ze over de middenlijn komen was het een kans. Het is onwaarschijnlijk dat we hier verliezen, het is een schande."

Geoffry Hairemans: "Huilen met de pet op"

"Het is huilen met de pet op", besluit Hairemans. "We schamen ons een beetje dood zelfs. Drie goals pakken tegen dit Seraing is gewoon veel te veel. We stonden goed met 2-1, er was niets aan de hand en dan geven we weeral een strafschop weg. Die penalty’s worden dommer en dommer met de weken. Zo kan je geen wedstrijden winnen, dat is onmogelijk."

Want de overwinning zat er vandaag duidelijk in, zegt Hairemans. "We hebben Seraing niet onderschat, ze creëren ook niet echt kansen. Ze komen er drie keer uit en het is drie keer goal. Het is heel zuur. Hier thuis met onze supporters mogen we niet verliezen. Sinds dat ik hier ben heb ik de supporters nog nooit op die manier gehoord na een verlies. Je kunt ze geen ongelijk geven. Het moet veel beter."

Danny Buijs: “Dit is een heel pijnlijke nederlaag”

“Dit is een heel pijnlijke nederlaag. Zeker omdat we bij de rust 2-1 voorstonden en we de wedstrijd onder controle hadden. We moesten geduldig blijven om de 3-1 te maken. Maar ja, zoals we eerder al zagen dit seizoen, verdedigden we slecht. Zo verdedigen wordt ook een niveau lager afgestraft.”

“Kijk naar de cijfers: bijna elke week moeten we drie goals maken om een wedstrijd te winnen. Wie 2 doelpunten thuis maakt, moet altijd de zege kunnen boeken. Er is een hele hoop werk aan de winkel.”

Voorbeschouwing

In het matchcenter van KV Mechelen - Seraing vind je voorafgaand aan de wedstrijd enkele interessante inzichten, een terugblik naar de vorige confrontatie met de tegenstander en een vooruitblik met onze coach.

Inzichten & feiten

  • Alleen Antoine Bernier (22) kwam dit Jupiler Pro League-seizoen tot meer dribbels namens RFC Seraing dan Fabrice Sambu (10), die echter nog geen enkele keer in de basis mocht starten en tot nu toe pas 150 minuten in actie kwam namens de Métallos.

 

  • Geoffry Hairemans scoorde drie keer in zijn laatste twee Jupiler Pro League-duels en kan voor het eerst in zijn carrière drie keer op rij tot een doelpunt komen in 1A.

 

  • Alleen KRC Genk (55) en RSC Anderlecht (48) kwamen sinds het begin van vorig seizoen tot meer doelpunten in eigen huis dan Mechelen (46), dat acht keer scoorde in de laatste twee thuismatchen in de Jupiler Pro League.

 

  • RFC Seraing incasseerde 67 procent van de tegentreffers dit Jupiler Pro League-seizoen in de tweede helft (8/12), het gedeeld hoogste percentage van alle ploegen in 1A deze jaargang (KVC Westerlo ook 67%).

Voorspel & Win

Hoeveel doelpunten zien we tegen Seraing? Doe mee en maak kans op leuke prijzen.

Vorig seizoen

Vorig seizoen moest Malinwa op speeldag twee naar Seraing. Een mindere match van onze jongens werd er afgestraft. KVM verloor met 1-0. In de terugmatch op speeldag 21 werd er achter gesloten deuren wel gewonnen van de Luikenaren. Met doelpunten van Druijf en Cuypers eindigde de match op 2-0.