KVM gaat met 0-3 ten onder tegen zakelijk Club Brugge

Samenvatting

KV Mechelen blijft met lege handen achter na een magere pot voetbal tegen Club Brugge in eigen huis. Na 20 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, Noa Lang scoorde 2 keer op korte tijd. Brandon Mechele deed in de tweede helft de boeken helemaal toe. KV kon nauwelijks écht dreigen.

Ons moment

Noa Lang scoorde vroeg in de wedstrijd twee keer op korte tijd. Echte grote kansen voor KV bleven quasi de hele wedstrijd uit. Kortom, de wedstrijd leek toen eigenlijk al voorbij.

 

Nikola Storm: "Het was achter de feiten aanlopen"

"Het was een moeilijke wedstrijd. We wilden wel een goed resultaat neerzetten, maar na twintig minuten staan we nul-twee achter en hebben we alle duels verloren. Dan loop je meteen achter de feiten aan."

"In de tweede helft hadden we een paar kansen, maar mijn pogingen gingen niet binnen. Dat waren de enige momenten om toch nog een wedstrijd te krijgen. Als ploeg hebben we te weinig gebracht vandaag. De komende drie wedstrijden moeten beter om met een goed gevoel naar de bekerfinale te gaan."

Dries Wouters: "Als team scherper zijn"

"Het was een bijzonder moeilijke wedstrijd. Het was misschien wel tegen Club Brugge dat moest winnen, maar we moeten als team toch scherper zijn. Ons niveau moet omhoog, al is het maar om ons goed voor te bereiden op de bekerfinale."

Steven Defour: “We konden de intensiteit van Club Brugge niet matchen”

Een doodeerlijke Steven Defour blikt terug op de wedstrijd tegen Club Brugge: “We waren niet klaar om aan de wedstrijd te beginnen, we hebben het weggegeven in de eerste dertig minuten.” Defour kijkt vooral naar de intensiteit als verklaring “Club won elk duel, had elke tweede bal en we speelden te veel achteruit. Wanneer we kunnen, moeten we vooruit leren spelen. We konden hun intensiteit niet matchen.”

Met nog een paar wedstrijden op het programma, denkt Defour vooral aan de voorbereiding voor de bekerfinale. “Daar zijn we nog niet klaar voor, maar het is niet slecht dat we harder moeten werken. Het tempo is iets te laag, dat zie je ook in de statistieken. We gaan die knop moeten omdraaien, want dat kan je niet in één week doen.”

 

Fase per fase

Vorige confrontatie

Op Speeldag 10 moest Malinwa op bezoek bij Club Brugge, geen evidente opdracht voor geel-rood. Dat bleek helaas ook achteraf. Club moest winnen na een stevige pandoering in Luik de week voordien en kwam sterk voor de dag.

Kijk mee naar de samenvatting van de wedstrijd.