KVM vergeet het af te maken tegen tienkoppig Cercle (1-1)

Samenvatting:

Malinwa maakte het zichzelf lastig vanavond tegen Cercle. Na twee minuten al moest KVM achtervolgen na een cadeautje voor Denkey. In een partij die alle kanten uitkon, zorgde de tweede gele kaart voor Deman voor een ommekeer. KV Mechelen vond de gelijkmaker via een alomtegenwoordige Storm en kreeg in het slot ook een strafschop na tussenkomst van de VAR. Malede miste jammerlijk en ook de lat stond een winning goal van Storm nog in de weg. Zo bleef het bij 1-1.


Ons moment:

De gelijkmaker van Nikola Storm. Hij beloonde een sterke wedstrijd met zijn eerste van het seizoen en had ook de twee-één nog aan de voet als de lat het feestje niet verpest had.

Nikola Storm: "Eindelijk mijn eerste van het seizoen."

Storm: "We begonnen niet scherp genoeg aan de partij en moesten al snel achtervolgen. Het geluk ontbrak me weer in de eerste helft, maar na de pauze lukte het dan toch. Het doet enorm veel deugd om eindelijk weer de weg naar de netten te vinden. Met de mogelijkheden die we nog hadden in de tweede helft, hadden we altijd de drie punten thuis moeten houden. Jammer dat mijn doelpunt geen drie punten opleverde, maar hopelijk ben ik nu opnieuw vertrokken voor een mooie reeks."

Steven Defour: “Een hard bevochten punt na spectaculaire wedstrijd”

“De eerste 25 minuten hadden we het zeer moeilijk. We speelden niet snel genoeg en kwamen door een positionele fout meteen achter. Cercle was in die fase van de wedstrijd vaak gevaarlijk. We vonden oplossingen door Mrabti wat meer tussen de lijnen te laten spelen. Al moesten we oppassen voor de tegenaanvallen.”

“Ze scoorden zo ook de 0-2. Uiteindelijk werd die afgekeurd na een vreemde situatie, want als scheidsrechter sta je vlak bij de fout waar nadien toch een goal uit volgt. We wilden kalm blijven om kansen te creëren en doelpunten te maken. We krijgen dan de strafschop. Jammer genoeg gaat die er niet in. Maar Yonas heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Ik verwijt hem niets.”