KVM pakt eerste uitzege van het seizoen (1-4)

Samenvatting: 

KVM keert met een 1-4 uitzege in Kortrijk terug naar Mechelen. Malinwa vond op de juiste momenten net voor en na de pauze de weg naar de netten en liep via Walsh, Schoofs en Hairemans uit tot 0-3. Na een interventie van de VAR kreeg KVK nog een strafschop via Lamkel Zé, maar in het slot klaarde Schoofs met z'n tweede van de namiddag de klus helemaal.

 

Ons moment:

De eerste basisplaats van Birger Verstraete. De middenvelder voetbalde vrank en vrij en voelde de klik met Schoofs. "Vanaf het eerste moment op training liep het vlot." Samen met de rest van het team zette Verstraete een mooie prestatie neer.

Birger Verstraete: “Op deze prestatie kunnen we verder bouwen”

“Voor de club is dit een belangrijke zege. Voor mezelf was het belangrijk om op het veld te staan en me goed te voelen. De klik met Rob bijvoorbeeld was er meteen op training. Het team heeft een sterke prestatie neergezet, al hadden we graag de nul gehouden. Maar we speelden een volwassen wedstrijd waarop we kunnen verder bouwen."

"Want volgende week komt Leuven en na de interlandbreak wacht een stevig programma. Ook tegen de grote clubs moeten we dit spel kunnen brengen."

Jordi Vanlerberghe: “Jammer dat we de nul niet konden houden”

“Ik ben zeer blij met de zege. Alleen (zucht)… zo jammer dat we de nul niet konden houden. We wilden absoluut die nul houden. Ik had niet de indruk dat ik mijn armen breed hield, maar wel langs mijn lichaam, al zou ik de beelden nog eens moeten bekijken. Maar sowieso is het een heel belangrijke zege.”

Danny Buijs: “We zijn ontzettend blij met de eerste uitzege”

“We zijn ontzettend blij dat we de eerste uitzege van het seizoen hebben binnengehaald. Kortrijk maakte de afgelopen weken een hele goede indruk. Ik wist dat het een zware wedstrijd zou worden en dat was het ook. In de eerste helft hadden we de controle, maar weinig kansen. We hebben vandaag op de juiste momenten met individuele acties gescoord. We zijn ontzettend blij met de eerste uitzege.”

“We zaten in de tweede helft snel in een zetel door de 0-3 te maken. Dan mag je nooit meer in de problemen komen. En toen kregen we een discutabel penaltymoment tegen waardoor Kortrijk er weer in geloofde. De 1-4 was niet de verhouding van het wedstrijdbeeld, maar dat was de 2-3 tegen Seraing ook niet.”

Voorbeschouwing

Op zaterdag 10 september trekken de Kakkers naar het Guldensporenstadion om er om 16u KV Kortrijk te treffen. Hier vind je een terugblik naar de confrontaties vorig jaar, enkele interessante inzichten en een vooruitblik naar de match met onze coach.

Feiten en inzichten

  • KV Kortrijk won slechts één van de elf thuismatchen in de Jupiler Pro League in 2022 (G2, V8): tegen Zulte Waregem op 19 februari (5-0).

 

  • Marko Ilic verrichtte dit seizoen al 37 reddingen in de Jupiler Pro League, minstens twaalf meer dan iedere andere doelman, terwijl hij ook het hoogste reddingspercentage noteerde in 1A (84,1%).

 

  • Nikola Storm maakte vier goals in zijn laatste drie competitieduels tegen KV Kortrijk in de Jupiler Pro League, maar wist in het huidige seizoen nog niet te scoren voor Mechelen in 1A.

 

  • Mechelen verloor acht van de laatste twaalf competitieduels (W2, G2), evenveel als van de 28 duels daarvoor in de Jupiler Pro League (W14, G6).

Voorspel & win

Voorspel de uitslag van de match van nu zaterdag in Kortrijk en win leuke prijzen.

Vorig seizoen

Op speeldag zes vorig seizoen werd het 2-2. Storm zette Malinwa al vroeg in de partij op rozen met twee mooie goals, maar uiteindelijk moest Malinwa vrede nemen met een punt.

In de terugwedstrijd in het AFAS op speeldag 32 kwam Malinwa tot twee maal toe op achterstand. Benchaib maakte de 0-1 en de 1-2. Walsh, Cuypers en Hairemans tekende voor de Mechelse doelpunten. Maar we onthouden vooral het slot waarin Coucke een penalty pakte en Peyre de rebound daarvan spectaculair van de lijn redde.