KVM verliest kansloos tegen de landskampioen

Samenvatting:
KV Mechelen verdedigde 37 minuten goed de 0-0, maar vergat dan Jutglà in de zestien. Meteen na de pauze krulde Sobol de 2-0 binnen en was het verhaal van Malinwa helemaal geschreven. Coucke redde de ene na de andere kans, maar in het slot kreeg Buchanan toch de 3-0 tegen de touwen.

Ons moment:
Minuut 37 en minuut 52. KVM lijkt op met een nul-nul te gaan rusten, maar dan valt de 1-0 en meteen na de rust de tweede Brugse treffer. Zo kon geel en rood nooit een vuist maken tegen de landskampioen.

Steven Defour: “Offensief te weinig gebracht”

“Onze eerste helft was goed tot zeer goed. Ons blok stond goed en we hebben weinig kansen weggegeven. Een klein foutje waarbij we positioneel verkeerd stonden, werd meteen afgestraft. In de kleedkamer heb ik gehamerd op onze aanvallende acties. We hadden die beter moeten uitbuiten. Maar dan viel die 2-0 en moesten we meer risico nemen. En dat voetbalde Club perfect uit.”

Hairemans: “Wanneer wij in de zone van de waarheid komen loopt het niet”

“Op zich zaten we nog redelijk in de wedstrijd in de eerste helft met degelijk voetbal, maar met te weinig kansen. Nadien wilden we wel, maar met die snelle 2-0 was het onmogelijk om nog terug te komen. Brugge speelde matuur en slim. We spelen wel goed achterin, maar wanneer wij in de zone van de waarheid komen mist er iets. Daar moet snel verandering in komen.”

Vanlerberghe: "We hebbende vorige jaren nog moeilijke periodes gekend."

Op zich is dat geen schande in Brugge bij de landskampioen. Een teleurstellende avond maar ik denk dat we het goede van de eerste helft moeten meenemen, we kwamen hier met lef voetballen. Tot hun goals net voor en na de rust stonden speelden we goed mee. We moeten ook niet te negatief kijken wanneer die punten even wegblijven, we hebbende vorige jaren nog moeilijke periodes gekend. We moeten wel punten pakken, daar moeten we niet onnozel over doen maar er komen nog 24 matchen aan. Het heeft nu nog geen zin om een balans op te maken want het kan zo snel veranderen.

Fase per fase

Voorbeschouwing

Op zaterdag 1 oktober trekt Malinwa voor de tweede keer dit seizoen naar Jan Breydel. Ditmaal om er Club Brugge partij te geven. Hier vind je alle info over de confrontaties van vorig seizoen, enkele interessante inzichten en een vooruitblik samen met onze coach.

Feiten & inzichten

• Rob Schoofs (KV Mechelen) heroverde dit Jupiler Pro League-seizoen elf keer het balbezit in het aanvallende derde, vaker dan iedere andere speler.

• Alleen KRC Genk kreeg dit Jupiler Pro League-seizoen meer grote kansen (27) dan Club Brugge (26), terwijl KV Mechelen de ploeg is met de minste grote kansen in de competitie (6).

• Club Brugge verloor de laatste competitiewedstrijd (3-0 tegen Standard Luik) en kan voor het eerst sinds november 2018 opeenvolgende matchen in de Jupiler Pro League verliezen (toen 2).

• Club Brugge won tien van de laatste twaalf Jupiler Pro League-matchen tegen KV Mechelen (G1, V1) en maakte in deze twaalf wedstrijden 36 doelpunten.

Voorspel & win

Doe mee en maak kans op tickets voor een reguliere thuismatch óf een exclusief duoticket tegen Anderlecht.

Vorig seizoen

Vorig seizoen haalde Malinwa drie op zes tegen de landskampioen. Vooral de thuiswedstrijd in november was er eentje om duimen en vingers bij af te likken.

Nadat Dost Club op voorsprong had gebracht, klom Malinwa weer langszij met een schuiver van Cuypers. De drie punten werden veiliggesteld door Rob "Lob'ke" Schoofs. Met een heerlijke boogbal verschalkte hij Mignolet.

In de terugwedstrijd kon Malinwa nooit echt een vuistmaken. Ex-Kakker Rits en Skov Olsen maakte de Brugse doelpunten in de 2-0 uitnederlaag.