KAA Gent- KV Mechelen: Malinwa kan niet verrassen in Gent.

Samenvatting

Een wedstrijd in de Ghelamco Arena was altijd al een moeilijke opdracht voor KV. Malinwa kon ook zondagnamiddag op bezoek in Gent niet verrassen. Schoofs en Verstraete kwamen vroeg in de match het dichtst bij een Mechels doelpunt. Samoise zette de Gentenaars met een doelpunt en assist op weg naar de zege tegen 10 Mechelaars, KVM lijdt opnieuw een vervelende nederlaag.

Ons moment

Schoofs en Verstraete krijgen vroeg in de wedstrijd de kans om Malinwa op voorsprong te zetten. Het schot van Schoofs is te zwak en in de herneming raakt Verstraete het zijnet. Een vroeg doelpunt had mogelijk voor een flinke dosis vertrouwen gezorgd bij KV in een eerste helft met weinig spektakel.

Danny Buijs: "De wil is er altijd, maar we zagen weer individuele fouten."

"Het was een gelijkwaardige strijd in de eerste helft, ook al scoorde Gent en wij niet. 
We waren met goede bedoelingen aan de tweede helft gestart, maar dan krijg je dat VAR-moment in ons nadeel en meteen twee nieuwe tegendoelpunten. Dan konden we geen vuist meer maken. De wil is er altijd wel, maar we zagen weer individuele fouten opduiken bij de 2-0 en 3-0. Dat waren fouten tegen de basisprincipes van het voetbal."

Nikola Storm: "Als club moeten we de koppen bij elkaar steken en volop op zoek naar het vertrouwen en vooral punten."

"We startten eigenlijk goed. We scoorden niet. Zij doen dat vlak voor rust wel, en dan liepen we weer achter de feiten aan. Telkens weer krijgen we goals tegen, maar we moeten ze zelf ook opnieuw leren maken."


"Het is moeilijk momenteel, als club moeten we de koppen bij elkaar steken en volop op zoek naar het vertrouwen en vooral punten. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We wilden meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar dat pakken we die zure rode kaart."

Gaëtan Coucke: "Achteruit in de stand kijken, is niet meteen wat we van plan zijn."

"Opnieuw een verlies, we mogen dit niet accepteren als KV Mechelen. Achteraan en op het middenveld komen we wel tot combinaties maar dan moet er meer gebeuren, daar moeten we aan blijven werken. Wanneer je verliest en dan amper kansen creëert, spreek je niet over een goede wedstrijd."

"Achteruit in de stand kijken, is niet meteen wat we van plan zijn. Het seizoen is nog lang, we moeten zo snel mogelijk die punten behalen en dan een reeks neerzetten. We gaan alles uit de kast moeten halen om volgende week de punten thuis te houden tegen Standard."

Voorbeschouwing

In de voorbeschouwing van de away naar de Ghelamco Arena blikken samen met jou terug op de vorige confrontaties, geven we je enkele inzichten mee en blikken we vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Feiten & inzichten

  • Alleen Cercle Brugge-speler Dino Hotic (120) en KRC Genk-speler Mike Trésor (101) gaven dit Jupiler Pro League-seizoen meer passes naar de vijandelijke zestien dan KV Mechelen-speler Geoffry Hairemans (93)
  • KAA Gent behaalde een clean sheet in drie van de laatste zes Jupiler Pro League-matchen, nadat dat geen enkele keer lukte in de eerste vijf competitiewedstrijden dit seizoen; sinds maart noteerde KAA Gent geen opeenvolgende clean sheets meer in de JPL (toen 2).
  • Geen ploeg maakte dit Jupiler Pro League-seizoen meer goals van buiten het strafschopgebied dan KV Mechelen (4, net als Club Brugge), terwijl geen ploeg vaker van afstand incasseerde dan KAA Gent (3, net als KRC Genk en SV Zulte Waregem).
  • Alessio Castro-Montes was in zijn laatste zeven Jupiler Pro League-matchen geen enkele keer direct betrokken bij een doelpunt, hij was echter wel beslissend in zijn laatste match voor KAA Gent tegen KV Mechelen in mei (1 assist).

Vorige confrontatie

Vorig seizoen speelden we geen twee, maar vier keer tegen de Buffalo's. We puurden maar drie punten uit die onderlinge duels. De enige wedstrijd die we wonnen, was de thuismatch in de competitie. Dat was een echte spektakelmatch met een 4-3 eindstand.