Bekerfinale een stapje dichterbij voor KVM (1-2)

Samenvatting:
Na een lekkere clash tegen Essevee staat KVM één doelpunt voor in de strijd om de bekerfinale. Al na twee minuten kreeg KVM een uppercut te verwerken met een doelpunt van Fadera, maar Storm maakte nog in de eerste helft de gelijkmaker. 

Diezelfde Storm bleek weer van goudwaarde, want hij zette in minuut 50 Mrabti op weg naar de voorsprong. Op 28 februari kan Malinwa de poort naar de Heizel in eigen stadion openbreken. Haal nu alvast een ticket voor de spannende return in huis.


Ons moment:
De acties van Nikola Storm? De reddingen van Gaetan Coucke? Of de collectieve cupprestatie van Malinwa? U mag het moment van de wedstrijd zelf kiezen.

Nikola Storm: ”Een mooie 1-2, maar het is nog niet gedaan.”

“Het was een wedstrijd met ups en downs. We hebben ons moment goed gepakt, zo na de rust. Nadien kregen we het wat moeilijk. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en Zulte kreeg veel kansen. En na het rood (van Lavalée, nvdr.) was het even doorbijten.”

“We kwamen snel achter en dat is niet de eerste keer. Maar met een goede mentaliteit hebben we geknokt voor elke bal en dan kunnen we weldegelijk een resultaat halen. We gaan met een mooie 1-2 naar huis, maar het is nog niet gedaan. Die terugwedstrijd kan echt alle kanten uit.”

Fred Vanderbiest: “Met tikkeltje geluk 1-2 gehaald”

“We waren heel slecht aan de wedstrijd begonnen. Wéér maar eens. Dan moesten we Jordi Vanlerberghe wisselen en bovendien begon Waregem helemaal anders dan we verwacht hadden. We vonden geen oplossingen. We speelden goeie twintig minuten toen de gelijkmaker viel en dan begonnen we ongevraagd powerplay te spelen.”

“Goed dat Mrabti snel scoorde. Zulte nam wel weer de overhand na de 1-2 en in het slot was het harken. Met een tikkeltje geluk halen we de 1-2 binnen. We gaan snel moeten herstellen en puzzelen, want zondag wacht de belangrijke competitiematch tegen Charleroi.”

Gaetan Coucke: “Blij met mijn reddingen én met teamprestatie”

“Het voelt goed dat ik een aantal belangrijke reddingen heb kunnen doen. Maar ook dat we als team een goede prestatie neerzetten. Zeker omdat het ook eens buitenshuis is. Iedereen was - op de beginfase na - heel scherp. Zoals het hoort. Ik was blij dat ik vandaag ook mocht starten in dit bekerduel. Het vertrouwen van de coach doet deugd.”

“De finale is nog niet binnen. We hebben alles in eigen handen en thuis moeten we die over de streep kunnen trekken. We doen er alles aan om er dan een mooie avond van te maken.”

Voorbeschouwing

Welkom in het matchcenter van de heenmatch van de halve finales in de Croky Cup tegen Zulte-Waregem. Hier ontdek je alles wat je moet weten voorafgaand aan de eerste van twee geweldig spannende matchen met als inzet, een plekje in de finale op de Heizel.

Je kan de wedstrijd op twee manieren volgen:

  1. Via ons eigen matchcenter, hier dus. Sla de pagina meteen op, bespaart je het zoekwerk.
     
  2. Via de TV, Sporza zendt de wedstrijd uit vanaf 20u30.

Vorige confrontaties

Zulte Waregem - KV Mechelen was de eerste wedstrijd van de Jupiler Pro League in 2023 voor Malinwa. Al na vijf minuten was Malinwa er op achtervolgen aangewezen. Rommens krulde een vrije trap enig mooi over de muur en tegen de netten.

KV reageerde wel en kwam het dichtste bij een gelijkmaker via Schoofs, maar zijn geweldige plaatsbal strandde op de dwarsligger.

In de tweede helft kreeg Zulte dan ook nog strafschop na een overtreding op Vormer, Gano zette die om. Malinwa kon niet meer dreigen en verloor dus met 2-0 aan de Gaverbeek.