Terug 19 augustus 2017

KV Mechelen - R. Antwerp FC: 1-2 (eindstand)

Malinwa maakte het zich vanavond knap lastig tegen promovendus Antwerp. KV Mechelen kreeg voldoende kansen, maakte het niet af maar liet zich in de tweede helft verrassen door één efficiente counter en klasseflits van Duplus.

Via de pas ingevallen Bandé leek Malinwa alsnog een verdiend punt thuis te houden, maar Faris Haroun besliste daar in minuut negentig anders over. Hij graaide de drie punten mee naar Antwerpen.

 

Matthys meteen een dot van een kans op de 1-0, maar Sinan Bolat voorkwam met een geweldige save een vroeg Mechels doelpunt. Nog geen zes minuten gespeeld versierde Malinwa haar tweede en derde grote mogelijkheid: Drazic trapte jammer genoeg van dichtbij naast én te zwak op het leer.

 

Beide elftallen legden een bijzonder aangename start van de partij op de mat. Ook Antwerp kwam zo twee keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Haroun stuitte eerst op Coosemans en na een dribbel tot diep in het Mechelse strafschopgebied kon niemand bij de voorzet van Hairemans.

Dominant Malinwa

 

De strijd bleef, het tempo zakte na het verschroeiende openingskwartier. De kansen bleven voor de thuisploeg. Op de hoekschoppen van Rob Schoofs stond de bezoekende defensie pal en ook een lekker nummertje van Croizet tot in het strafschopgebied kende via de inlopende Kawaya geen vervolg.  

 

De Great Old beperkte zich steeds meer tot verdedigen en KV Mechelen verdiende stilaan een voorsprong. Vlak voor de pauze knalde Drazic op de lat, De Witte vond even later doelman Bolat.  

Slinks en efficiënt Antwerp

 

De Great Old beperkte zich steeds meer tot verdedigen en KV Mechelen verdiende stilaan een voorsprong. Vlak voor de pauze knalde Drazic op de lat, De Witte vond even later doelman Bolat.

 

Na de koffiepauze doken de bezoekers gevaarlijk voor de kooi van Coosemans op: Faris Haroun was er met een kopbal dichtbij. Gelukkig voor Malinwa zoefde de bal over. Het was het sein voor de thuisploeg om met twee nieuwe krachten, Pedersen en Ninis, de controle weer over te nemen.

 

Dat leek ook te gebeuren, maar terwijl de strijd op het veld steeds heviger werd en KVM de bal maar niet voorbij Bolat kreeg, sloegstamnummer één ongenadig toe. Duplus haalde met veel gevoel en effect uit, Coosemans kon er niet meer bij.

 

Invaller Bandé met verdiende 1-1

 

En zo leek Antwerp het kunstje efficiëntie van de laatste weken ook in het AFAS Stadion nog eens over te doen. KV Mechelen moest nu op zoek gaan naar de gelijkmaker. Via een heerlijke één-twee Pedersen-Rits stuitte die laatste op Bolat.

 

De thuisploeg probeerde, maar had het fysiek zwaar tegen de wit-rode gordel. Toch verdween een ultieme aanval via de pas ingevallen Hassane Bandé tegen de touwen. Meer dan verdiend voor KVM, maar lang zou die stand niet op het bord staan…

 

Haroun drie punten op een diefje

 

Want meteen na de aftrap mocht Faris Haroun een verre voorzet met tip van de schoen nog raken en zo de zeer gevleide drie punten mee naar de Bosuil nemen.

 

Wedstrijddigest:
KV Mechelen: Coosemans, Kawaya (61’ Ninis), De Witte, Croizet, Rits, Cocalic, Schoofs, Cobbaut, Rherras (76’ Bandé), Matthys, Drazic (61’ Pedersen)

R. Antwerp FC: Bolat, Domingues, Jaadi, Dequevy (86’ Limbombe), Arslanagic, Hairemans, Batubinsika, Duplus, Corryn, Haroun, Oulare (15’ Rodrigues)

Doelpunten: 67’ Duplus (0-1), 87’ Bandé (1-1), 90’ Haroun (1-2)

Gele kaarten: 42’ Schoofs, 43’ Haroun, 81’ Rodrigues, 84’ Arslanagic, 88’ Cobbaut

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Van Driessche, De Rocker, Walschap, Verboomen

Toeschouwers: 13.323

Over de wedstrijd: