Terug 19 augustus 2017

KV Mechelen - R. Antwerp FC: Trainersbabbel

“Dit is een grote ontgoocheling. Zowel achteraan als voorin hebben we te maken met een gebrek aan efficiëntie”, zo zei Yannick Ferrera op het perspraatje na de wedstrijd.

 

Ferrera: “Het is simpel: we hadden kansen genoeg om te scoren, zeker in de eerste helft. We maakten geen doelpunt, maar incasseerden integendeel een goal. Een vermijdbare goal, want met een goede loopactie had Duplus nooit kunnen schieten.”

 

KV Mechelen kende uiteindelijk nog even hoop na een goal van Bandé, maar gooide het even later dan weer zelf weg.

“Duwen, duwen, duwen, dat waren we de hele tijd aan het proberen. Dan maakten we die gelijkmaker nog, maar gaven we veel te simpel een vrijetrap weg. Het was helemaal niet de bedoeling van Haroun om die bal over Coosemans te lobben. Maar de bal stak wel tegen de touwen. Daar moeten we mee leven.”

 

De teleurstelling was duidelijk af te lezen op het gezicht van de KVM-coach.

“Dit is een grote ontgoocheling. Zowel achteraan als voorin hebben we te maken met een gebrek aan efficiëntie. Het deed me denken aan de wedstrijd in januari tegen Westerlo of die playoffmatch tegen Waasland-Beveren. We waren beter, we produceerden kansen, maar verloren wel. Het draait enkel om efficiëntie. Dat moet terugkomen. En snel.”

 

De thuisaanhang ergerde zich aan het tijdrekken en defensieve spel van de bezoekers. Yannick Ferrera niet.

“Zouden wij niet hetzelfde doen indien het nodig was? Tijdrekken hoort er bij. Dat is niet leuk, maar het mag. Wij moeten daarentegen efficiënter leren worden. Ik ben vooral gefrustreerd omdat we leuker proberen te voetballen dan vorig seizoen. We krijgen ook meer kansen, maar hebben minder punten. Daar ga ik toch eens over nadenken.”