Penalty Hairemans zorgt voor driepunter (1-0)

Samenvatting:

KV Mechelen moest zwoegen om tegen een sterk georganiseerd STVV openingen te vinden. In de eerste vijftien minuten zorgden kopballen van Ngoy en Bates nog voor onrust, maar nadien was het wachten op kansen. Schmidt redde een vrije trap van Hairemans. maar het was pas na een VAR-interventie acht minuten voor tijd dat het AFAS Stadion mocht feesten.

Hairemans zette de penalty na een Truiense handsbal om en zo pakt KVM drie belangrijke punten.

Ons moment:

Het VAR-moment van de week: iedereen vroeg zich af waarom Wim Smet naar het scherm moest. Hands zo bleek. Dat deerde Geoffke niet: hij zorgde voor de winst.

Dimitri Lavalée: “STVV kan een wedstrijd goed neutraliseren"

"Het was niet onze mooiste match van het seizoen, dat heeft iedereen gezien. Er waren weinig kansen, zowel voor ons als voor Sint-Truiden. STVV kan een wedstrijd neutraliseren, dat weten we. Ik heb er zelf ook gespeeld. Ook toen was het al organisatie wat de klok sloeg. Het was dus gecompliceerd om kansen bij elkaar te voetballen, maar de drie punten zijn het belangrijkst natuurlijk."

"Het was inderdaad niet simpel met veel verschuivingen bij ons in de ploeg. We moeten het doen met de middelen die we hebben. Het was niet gemakkelijk om te spelen op een positie die niet de mijne is."

Geoffry Hairemans: "Blij dat de strafschop binnenging”

"Het is een belangrijke zege hé, met al die kleppers die de komende weken langskomen. Ook al heb ik niet veel genoten van de wedstrijd. Tegen Sint-Truiden zijn het altijd moeilijke matchen."

"Wat er gebeurde bij de penalty? Geen idee, ik heb nog geen beelden gezien. We waren allemaal verrast. Ik ben blij dat de strafschop binnenging. Ik wist dat ik de bal daar wou."

Steven Defour: “Het was frustrerend, maar soms moet je zo winnen”

"Met welk gevoel ik hier sta? Een goed gevoel, want we hebben gewonnen. STVV is verdedigend een zeer sterke ploeg. Ze geven weinig ruimte weg en onze kwaliteit aan de bal was niet genoeg om hen uit verband te spelen."

"Soms was het wat frustrerend, want ik vroeg bewegingen die een aantal spelers niet maakten. Soms liepen ze wel juist, maar was de bal niet goed. Het belangrijkste is: mijn groep heeft gevochten, de hele wedstrijd. Soms moet je op deze manier een wedstrijd winnen."

Welkom in het matchcenter van KV Mechelen - Sint-Truiden! Hier blikken we terug op de vorige confrontatie met de Truienaars en geven we enkele interessante feiten & inzichten mee.

Vorige confrontatie

Op Speeldag 6 van de competitie moest Malinwa naar Stayen. Daar leek de match goed te gaan voor geel-rood, Hairemans scoorde met een prachtige vrije trap de 0-1.

Een penaltygoal bracht STVV helemaal terug in de match. Op een kwartier van het einde scoorde Bruno de verdiende 2-1 en in het slot kon diezelfde Bruno de 3-1 maken.